Ie PSD!

Cînd o văd pe Viorica Dăncilă îmbrăcată în ie, ea făcînd asta pentru a le demonstra cetăţenilor că dumneaei este femeie simplă, din popor, radicalizaţilor şi autoradicalizaţilor mai că le vine să strige în cor „Ie PSD!”. „Ie PSD!” fiind fratele mai mic şi îmbrăcat în costum popular al sloganului adus de un român din Suedia pe plăcuţele de înmatriculare ale maşinii.

Radicalizaţii şi autoradicalizaţii au lucrat cu materialul clientului, al Vioricăi Dăncilă adică, şi au avut un material destul de bogat. Însă, pe lîngă ce-a spus, ce-a făcut, cum s-a îmbrăcat şi cum s-a coafat doamna Dăncilă, duşmanii PSD au plusat, inventînd lucruri despre premierul României. Orice prostie ar spune cineva că a zis ori a făcut doamna Dăncilă, aceasta este luată de bună fără o minimă verificare pentru că actualul premier a demonstrat că este în stare de orice.

Însă, indiferent de ieşirile Vioricăi Dăncilă, pe care lumea cînd o vede mai şi rîde, nu stă doar încruntată, preferatul publicului din pieţe şi de pe reţelele de socializare rămîne Liviu Dragnea cu PSD-ul lui cu tot. Toată apa Dunării, a Oltului şi a Jiului nu va putea să şteargă „penalul” de pe fruntea lui Liviu Dragnea şi „ciuma roşie” de pe cea a PSD-ului. Traian Băsescu a tăiat salarii şi tot nu a fost atît de detestat. PDL-ul a făcut tot felul de năzdrăvănii, unele dintre ele penale rău de tot, şi, totuşi, asupra sa nu s-a revărsat un val de furie atît de mare ca în cazul PSD-ului.

Gradul de furie care a cuprins întreaga ţară este atît de ridicat, după cum se poate observa pe net şi la contramitingurile din oraşe, că ar trebui instituit cod roşu de vreme rea pentru Liviu Dragnea şi pentru PSD.

Într-o bună zi pentru unii şi într-o rea zi pentru alţii, Liviu Dragnea nu va mai fi şef de partid şi nu va mai conduce guverne, iar PSD-ul nu va mai fi vioara întîi pe scena politică. Atunci, cine va îmbrăca „ia morţii”, pentru că valul de furie care a cuprins România nu poate dispărea dintr-o dată, ci va trebui să găsească un lider şi un partid asupra cărora să se reverse. Se va striga oare şi „Ie PNL!” sau „Ie USR!”? Şi în loc de „ciuma roşie” ce va fi? Poate „febra galbenă”? Şi cine va fi penalul penalilor? Probabil cel mai bogat profesor din România?

Pînă vom afla răspunsul, rămîne valabil sloganul venit din Suedia călare pe numerele de înmatriculare ale unei maşini. Iar pentru ceva mai soft, merge şi sloganul îmbrăcat în costum popular.

Fiţi sociabili!