Hop #Şîel!

Gheorghe Flutur şi Ştefan Mandachi l-au pus pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la treabă

Hop #Şîel! 

În timp ce Ştefan Mandachi îşi aştepta fanii la protestul din 15 martie 2019, de la ora 15.00, organizat la Cumpărătura, Facebook-ul se încingea de la o ştire de senzaţie transmisă de PSD: „Autostrada Moldovei începe azi! Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanțare asigurată. Ministrul Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, va fi astăzi prezent începînd cu ora 12:30 la începerea lucrărilor pe șantier”.

Adică, o fi făcut Ştefan Mandachi primul metru de autostradă din Moldova, dar, uite, noi, PSD-ul, ne-am suflecat mînecile şi ne apucăm să construim nu mai puţin de 17.000 de metri de autostradă. Şoseaua de centură a Bacăului ar urma să măsoare 31 de kilometri, 17 avînd regim de autostradă. Noi ştiam că profil, un anumit profil au candidaţii, şi nu autostrăzile, iar regim au cei suferinzi sau cei care vor să arate mai bine, şi nu autostrăzile.

Nu doar omul de afaceri sucevean are un haştag cu slogan în coadă, #Şîeu, ci şi PSD-ul, #NeRespectămPromisiunile. PSD-ul îl forţează, astfel, pe Ştefan Mandachi să promită că va construi restul de 440 de kilometri de autostradă de pe ruta Suceava – Bucureşti. Adică, PSD-ul îi strigă lui Ştefan Mandachi #NeRespectămPromisiunile şi aşteaptă ca acesta să-i răspundă: #Şîeu. #Şînoi mergem în pagina 3 ca să vorbim despre o altă coincidenţă, care numai coincidenţă n-a fost. 

În data de 22 de februarie, într-o vineri, preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a pus mîna pe o lopată şi a plecat cu ea învîrtind-o prin aer pe şantierul şoselei de centură a Sucevei. Aflînd de planul domnului Flutur, firmele de construcţii şi-au trimis oamenii şi maşinile pe şantier. La fix pentru domnul Flutur, pentru că altfel nu ar fi avut obiectul muncii. Un camion s-a împotmolit în glodul de pe şantier, iar preşedintele CJ şi-a putut pune lopata la treabă, aruncînd cu pietriş la roţile din faţă. Numai că pietrişul trebuia pus la roţile din spate, după cum i-a transmis ministrul PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, lui Gheorghe Flutur: „Am văzut acum ceva timp un filmuleț cu dînsul, care venea și punea nisip cu pietriș cu lopata la o basculantă la roțile din față, cînd ea avea tracțiune pe spate. (…) dacă vrei să faci fă lucrurile cum trebuie, pune pietrișul unde e tracțiunea pe spate, că acolo trage, nu pe față”. 

Mesajul a fost transmis la două săptămîni distanţă de la acţiunea „Lopata” de pe şantierul şoselei de centură a Sucevei, pe care a păşit domnul Cuc. A doua zi după vizita lui Gheorghe Flutur, şantierul s-a golit de oameni şi de maşini, care au revenit peste cîteva zile, aşteptîndu-l pe domnul ministru. Gheorghe Flutur ar trebui să fie invidios pe Ştefan Mandachi, pentru că în cazul lui, Răzvan Cuc a reacţionat în aceeaşi zi, şi nu cu o întîrziere de două săptămîni.

În concluzie, domnii Flutur şi Mandachi l-au pus pe domnul Cuc la treabă. Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care vor să se asigure că şantierele abandonate vor fi readuse la viaţă ori că lucrările promise vor începe, nu trebuie decît să pună mîna pe o lopată şi să iasă pe teren. Numai să aibă grijă sub care roţi aruncă pietrişul.

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!