Hanno, Raul, Liviu, Petra

Cu puțin timp în urmă anunțam, nu numai la radio, ci și în această rubrică, (re)deschiderea fostului Talcioc Cultural („acum într-o nouă prezentare”!) sub denumirea de Art Rock Cafe, nițeluș derutantă dacă nu ești tocmai atent, putînd fi relativ ușor de confundat cu Hard Rock Cafe. Ceea ce de fapt nu e rău deloc. Și nici nu e pe principiul Adidas – Adibas!

Deschiderea instituției a făcut-o Phoenix. Sau ceea ce înțelege Nicu Covaci prin Phoenix. Nu m-am dus, din motive de supărare eternă pe cel care altădată îmi era drag ca un frate. Prietenii știu de ce. Însă cei care au fost acolo mi-au spus că nu-i adevărat că pe Nicu l-a lăsat complet vocea. Nici vorbă. Acum… l-a mai lăsat și chitara! Nu detaliez, dar îmi propun o dată în plus să îmbătrînesc mai frumos decît el. Mai demn, mai elegant. Ceea ce nici nu e foarte greu.

Revenim la Art Rock Cafe. Săptămîna următoare, pe 16, a fost o seară de discotecă, sub titulatura de „Dodo’s Rock’n’Roll Party”. Nu intru în detalii, ci zic doar că mi-a priit, iar lumea prezentă cred că s-a simțit binișor. Pe 23, BluesCore, adică Hanno Hofer, Raul Cusak și Liviu Pop. Blues cu tente clare de free jazz, adică muzică deșteaptă, făcută de niște deștepți și cîntată pentru un public deștept, cum îmi place să cred că eram.

Pînă să se-ncheie luna, ne trezirăm la locul faptei și cu bijuteria numită Petra Acker, pe care dacă nu v-o reamintiți de acum vreo doi ani de la Vocea României (unde era cu nenumărate clase peste toți cei prezenți, concurenți și jurați deopotrivă!, și presupun că și din această cauză n-a cîștigat trofeul), atunci poate măcar de la cele vreo trei ediții ale festivalului Bucovina Rock Castle, unde am fost fericit să o pot prezenta și unde ne-am îndrăgostit de ea absolut toți. Petra a cîntat și ne-a încîntat cu mult afro jazz-funky-soul și mi-a mărturisit că traumatizanta experiență de la Vocea României a avut și părți bune, cîntatul pe scena de acolo fiind o încîntare.

E de bine: Art Rock Cafe a pornit frumos, Bobby are de ce să fie mîndru de această nouă realizare, iar noi fericiți că a mai izvorît un loc elegant, civilizat și plin de muzică bună. Veniți să vă convingeți singuri pe 13, cînd cîntă Rareș Totu. Cum ce ? De data asta, Santana!

Fiţi sociabili!