Hai și cu fapta, nu doar cu vorba

Aproape zilnic, reprezentantul Guvernului în teritoriul sucevean, Alexandru Moldovan, face apel la populație să respecte măsurile luate de autorități pentru a încetini răspîndirea noului coronavirus. De pildă, marți, 23 iunie, prefectul a cerut populației să respecte în continuare distanțarea fizică și măsurile de igienă și de conduită sanitară. El a afirmat că reducerea la minim a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspîndirea epidemiei. Prefectul Moldovan arată într-un comunicat de presă: „Fiecare dintre noi trebuie să adopte un comportament responsabil, să conștientizeze că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respecte deciziile autorităților pentru limitarea răspîndirii COVID-19”.

Nu știu dacă apelurile lui Alexandru Moldovan au vreun efect, însă omul își face datoria și le reamintește sucevenilor că noul coronavirus este în continuare printre noi, din păcate. COVID-ul ăsta, din cîte s-a văzut, nu ține cont de nimic: nici de vîrsta oamenilor, nici de pregătire, nici de religie și nici de statutul social, lovind și-n dreapta, și-n stînga, și-n sus, și-n jos. Așa că regulile despre care vorbește prefectul de Suceava ar trebui respectate de toată lumea.

Numai că prefectul care tot atrage atenția a făcut și el parte din alaiul care l-a însoțit pe premierul Ludovic Orban în timpul vizitei acestuia în județul nostru. Și a văzut domnul Moldovan cum șefii și colegii săi de guvernare nu au respectat distanța impusă de 1,5 metri. Cu toții au purtat măști, numai că au stat unii foarte aproape de alții.

Și-atunci, domnule prefect, ce exemplu sînteți dumneavoastră, șefii, pentru oamenii de rînd? Cum vreți ca simplii cetățeni să ia în serios apelurile dumneavoastră, cînd primesc un exemplu atît de prost de sus? Apelurile astea or fi bune, însă ele trebuie însoțite și de fapte pentru a fi băgate în seamă.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava

Fiţi sociabili!