Hai, gata, pa!

De-a lungul acestor mult prea mulţi ani în care ne-am tot autoiluzionat că alde Halep ar fi chiar jucătoare de tenis (iar în momentele de euforie maximă, că ar fi chiar una importantă), deziluziile, de fapt prestaţiile ei ridicole şi catastrofale, au fost infinit mai multe decît rarele şi subţirelele momente în care ne-a adus, cam cu forcepsul, cîte o fărîmă de bucurie ori de speranţă. Pe care, tot ea, imediat după, a avut grijă să ni le distrugă cît ai zice game, set şi meci, mai toate pierdute. Bizar în toată derularea evenimentelor a fost doar faptul că parcă îşi cumpărase acel neverosimil loc IV, de pe care nu se dădea u
rnită nici de-a naibii, indiferent de cîte ori o lua, soră cu moartea, încă din primul tur, de regulă de la jucătoarea numărul 783 în clasamentul mondial. Iar eu, ca un cretin perfect, tot continuam să sper şi să aştept. Nici nu ştiu ce. Fiindcă amărîta asta fără nici un obiectiv sportiv, şi în general fără nici un obiectiv, n-a progresat în nici o direcţie: serveşte tot ca leşinata, habar n-are să taie o minge/să pună o „scurtă”, retururile sînt, absolut toate, fix pe centrul terenului, n-a atacat în viaţa ei niciodată (să-mi spuneţi dacă aţi văzut-o, măcar o dată, jucînd serviciu-voleu) şi alte d-astea. 
Nu ştiu de ce ar trebui să mă mai consum şi de acum înainte, după ce pentru a 560-a oară în ultimii trei ani, după ce a ameninţat cu mari performanţe, a pierdut tot ca găina, motivînd, tot a 560-a oară, că genunchiul/ Achilele/ cotul/ burta/ clima/ fusul orar. De fapt, ideea principală e alta: de ce n-am voie şi eu, ca nemţii, să zic despre idioţii noştri că-s chiar idioţi atunci cînd sînt idioţi? De ce trebuie tot timpul să-i suspectăm de genialitate cînd ei se nasc şi mor analfabeţi? Ceea ce n-ar fi nemaipomenit. Grav e, însă, că nimic nu-i scoate din nesimţirea care le e mamă. Iar la domnişoare, lucrul e cu atît mai nasol. Tocmai de aceea, vă anunţ că în această rubrică nu veţi mai citi nimic despre Halep, măcar pînă va ajunge la performanţa-i mult visată: aceea de a naşte.

Fiţi sociabili!