Hai de tot în Bucovina!

Dacă lebedele au plecat de mult în ţările calde, acum, în prag de iarnă, pesediştii muţi ca nişte lebede se întorc acasă din posturile calde pe care le-au avut, în cadrul programului

Hai de tot în Bucovina!

PSD Suceava a proptit în Guvernul pe care l-au avut social-democraţii nu mai puţin de cinci activişti. Este vorba despre Oana Pintilei, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Cristian Şologon, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Daniel Coroamă, secretar de stat la Ministerul Apelor şi Pădurilor, Eugen Uricec, secretar de stat la Ministerul Mediului, şi Tiberiu Brădăţan, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Cei cinci au fost muţi ca nişte lebede pe toată durata mandatului, aceştia şi şefii lor considerînd că sucevenii care au votat PSD, permiţîndu-le să pună mîna pe putere, nu-s demni de atenţia lor. Cei cinci pesedişti şi şefii lor au considerat că Guvernul este al lor şi numai al lor, şi nu trebuie să dea socoteală nimănui pentru ceea ce fac sau nu fac în înaltele funcţii pe care neam de neamurile lor nu visau că le vor deţine.

PSD Suceava nu a organizat nici o conferinţă de presă, chiar nici o conferinţă de presă în care cei cinci şefi de şefi să le spună sucevenilor cu ce anume se ocupă şi ce lucruri concrete fac pentru ei şi pentru judeţul lor. Prin atitudinea avută, PSD Suceava a sfidat opinia publică din judeţul nostru. Măcar acum, în ceasul al doisprezecelea şi 15 minute, pesediştii ar trebui să vină în faţa sucevenilor şi să dea raportul. Sau să facă descărcarea de gestiune, cum ar spune preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

Apropo de Gheorghe Flutur, ne-am adus aminte că în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean a inventat programul „Hai în Bucovina!”. Pe partea politică, după ce PNL-ul a dat jos Guvernul PSD pentru a se aşeza el la butoane, programul se adresează şi celor cinci pesedişti care au sfidat opinia publică cu muţenia lor de lebădă şi care vor rămîne fără funcţii, numai că se numeşte „Hai de tot în Bucovina!”. Sau mai simplu, „Hai acasă!”. 

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!