Grupul de la Sluj

Dacă membrii Grupului de la Cluj se sprijină între ei şi se trag unii după alţii, suceveanul Tiberiu Brădățan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a evitat grupul de la Suceava prezent la dezbateri la Iaşi, pentru ca nu cumva să supere partidul şi să rămînă fără funcţie

Grupul de la Sluj

De mulţi ani, de foarte mulţi ani, România este condusă direct sau indirect de Grupul de la Cluj. Opinia publică a făcut cunoştinţă pentru prima dată cu Grupul de la Cluj pe timpul Guvernului Năstase, cînd la vîrful său se aflau Ioan Rus, Vasile Dîncu şi Vasile Puşcaş. Asta era partea văzută a aşa-zis-ului Grup de la Cluj, care Cluj trebuie citit ca fiind tot Ardealul. Grupul de la Cluj are o componenţă numeroasă şi influentă şi leagă cu fire nevăzute toată partea de Vest a României, cea care s-a dezvoltat spectaculos şi care este invidiată de săracii ţării, printre care se numără şi Regiunea Nord Est, din care face parte şi judeţul nostru. Grupul de la Cluj a pus guverne şi a dat jos guverne, a pus preşedinţi şi şefi de servicii speciale şi a alimentat piaţa centrală cu oameni de presă. Din aşa-zisul Grup de la Cluj fac parte oameni care, indiferent de pregătire, apartenenţă politică, vîrstă, sex şi credinţă se susţin unii pe alţii, se trag unii după alţii, chiar dacă uneori în public afişează o altă atitudine.

Suceava este departe de Cluj, şi nu doar fiindcă cele două judeţe sînt despărţite de un munte şi de peste 300 de kilometri. Un grup de la Suceava pur şi simplu nu există. Fiecare este pentru el şi se văd foarte limpede diferenţele dintre cei de stînga şi cei de dreapta, dintre cei cu pantaloni şi cei cu fustă şi dintre cei care pupă poala popii şi cei care pupă mîna pastorului. Fiecare are grijă de scaunul lui atunci cînd îl prinde şi nu-şi riscă pielea pentru nimeni. Şi nici pentru Suceava, care le-a dat lapte, carne, brînză, ouă.

În pagina 3 vă prezentăm un exemplu concret, cel al medicului sucevean Tiberiu Brădăţan, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii din partea PSD.

Săptămîna trecută, invitat la Radio Top, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a vorbit despre masterplanul Ministerului Sănătăţii care prevede pentru Regiunea Nord Est, inclusiv pentru judeţul Suceava, reducerea numărului de paturi şi chiar închiderea unor spitale şi despre atitudinea secretarului de stat Tiberiu Brădăţan: „Avem în Ministerul Sănătății un secretar de stat de aici, din Suceava. Noi așteptăm de la oamenii ăștia acolo să se bată pînă la demisie. Domnule, dacă nu-mi asculți părerea că eu vin de la Suceava, ai demisia pe masă. Mă duc înapoi medic la Spitalul Județean, dar rămîn bărbat care mă lupt pentru județul Suceava. Nu să fim ghiocei, că tot e primăvară. Să trăiți, am înțeles și tot în Suceava asta să batem – cu asta niciodată nu am să fiu de acord”.

Masterplanul pe sănătate a fost dezbătut la Iaşi în cadrul unei întîlniri la care au participat manageri de spitale şi primari din Regiunea Nord Est. Din delegaţia Ministerului Sănătăţii prezentă la Iaşi a făcut parte şi Tiberiu Brădăţan, care a spus, din nou, că Ministerul Sănătății nu va închide nici un spital și că numai autoritățile locale pot recurge la o astfel de măsură.

În legătură cu această afirmaţie, Gheorghe Flutur a comentat: „Șmecheri, vor cu mîna primarilor. După ce îți taie numărul de paturi și nu te finanțează, ce poți face? Pentru că un spital ca cel de la Gura Humorului, de exemplu, dacă îi taie numărul de paturi și nu îl mai finanțează, cu ce plătește medicii?”.

Din delegaţia Sucevei care a fost la Iaşi a făcut parte şi primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, care a fost întrebat tot la Radio Top dacă Tiberiu Brădăţan a stat de vorbă cu vreunul dintre suceveni. Iată răspunsul: „Sincer nu am văzut pe nimeni să vorbească cu domnul ministru secretar de stat. Ne-am pus în sală undeva la 10.50, cei de la Ministerul Sănătății au venit la 11 și ceva. Imediat ce s-a terminat ședința fiecare și-a văzut de drumul său. Cred că și asta arată faptul că, poate, ministrul secretar de stat Tiberiu Brădăţan nu este alături de suceveni, nu este alături de spitalele și de managerii din județul Suceava”.

Da, pentru că Suceava nu-i Clujul, iar domnul Brădăţan nu face parte din Grupul de la Cluj, ci din Grupul de Sluj, grupul oamenilor care preferă poziţia ghiocelului, şi nu o poziţie ce ar putea nemulţumi partidul care l-ar putea lăsa fără funcţie.

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!