Greu de ucis

Reporter: Acesta este un interviu-dezbatere şi am foarte mari emoţii, dat fiind că n-am mai realizat un asemenea interviu şi am foarte mari emoţii datorită la genul de interviu şi datorită la subiectul interviului care este foarte actual şi în acelaşi timp incendiar pentru toată presa şi societatea în general care aşteaptă de la mine în exclusivitate nişte lămuriri de la dumneavoastră care sînteţi doi actori politici care se joacă pe scena politică actuală respectiv domnul politician PSD care ucide abuzurile şi domnul politician Haştag care ucide corupţia şi cu care vreau să încep acest interviu. Aşadar, domnule politician Haştag, vă rog să-mi explicaţi în premieră şi în exclusivitate cum anume ucide corupţia de la noi în general şi pe cine ucide în special.

Politician Haştag: Ca să fiu mai precis şi mai actual ca niciodată, vă dau un exemplu care ne ucide chiar astăzi, respectiv mitingul PSD care ne-a ucis fără milă, fiindcă în Piaţa Victoriei, zilnic între orele 18:00 şi 23:00, există un protest notificat de către protestatarii #rezist. Drept urmare multiplul cercetat penal, infractorul condamnat Liviu Dragnea are dreptul fie să facă miting în Piaţa Victoriei, dar în afara intervalului orar 18:00 – 23:00, fie îşi caută alt loc pentru miting, de preferat la el în Teleorman. Sâmbăta, în Piaţa Victoriei e protest #rezist, orice altă manifestaţie în zonă şi în intervalul orar este ilegală! NU CEDĂM, NU DĂM ÎNAPOI, PUNCT. Şi nu ne lăsăm ucişi în nici un fel şi nici în ruptul capului.

Reporter: Dumneavoastră, domnule politician PSD, de ce nu-i lăsaţi pe dînşii să ucidă corupţia între orele 18:00 şi 23:00, cînd are rezervare de ucis corupţia şi vă băgaţi voi cu nesimţire peste ei ca să ucideţi voi chipurile nişte abuzuri imaginare care nici nu există în realitate?

Politician PSD: Mitingul nostru este un miting organizat împotriva abuzurilor care se întîmplă în România de mult timp, faptul că democraţia şi statul de drept sînt afectate de câţiva ani în România. Facem acest miting pentru a arăta că sîntem decişi să mergem pînă la capăt. Îi aşteptăm pe toţi care vor să trăiască într-o ţară liberă, în care să nu mai fie instituţii aflate sub teroare, unde, din cauza unei propagande toxice uriaşe se pune problema ca o putere subterană să paraziteze deciziile şi să influenţeze într-un mod ocult decizii importante, să permită intruziuni neconstituţionale, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti să fie închise, zeci, mii de destine să fie distruse.

Reporter: Domnule politician Haştag, nici acum nu cedaţi, nu daţi înapoi, punct?

Politician Haştag: Oamenii care vor veni la acest miting nu au habar pentru ce sînt aduşi acolo şi, mai ales, nu sînt acolo din convingere după informaţiile care ne parvin. Motivul protestului a fost schimbat deja de cel puţin 3-4 ori (de la miting pro familie tradiţională, la miting pentru susţinerea guvernului sau împotriva abuzurilor). Dar însă noi nu avem nimic cu oamenii care vor veni la acest miting şi de aceea, după ce am cântărit atent toate opţiunile, decizia noastră este următoarea: sîmbătă, Corupţia Ucide NU va iniţia demersuri de natură să împiedice desfăşurarea acestei manifestări. Avem motive solide să considerăm că prezenţa noastră acolo e chiar ce îşi doreşte coaliţia de guvernare şi ar însemna să le facem jocul. Chiar dacă noi am manifesta paşnic, iar scopul nostru ar fi strict ironizarea motivelor pentru care mitingul a fost organizat sau crearea unui dialog cu susţinătorii lor, participarea noastră ar duce aproape inevitabil la apariţia unor conflicte. Acest lucru îi va permite imediat PSD-ului să pozeze în victimă.

Reporter: Mare păcat, fiindcă ar fi rezultat o mare cafteală incendiară şi eu abia aşteptam să relatez în direct o mare cafteală. Domnule politician PSD, chiar aşa aţi preconizat?

Politician Haştag: Permite-mi să intervin înainte de a răspunde acest politician PSD că gestul primăriei PSD de la capitală este o sfidare la adresa protestatarilor. Primăria asta coruptă a încălcat legea, oferind PSD protocol pentru Piaţa Victoriei, cînd acolo se desfăşoară legal alt protest.

Reporter: Domnule politician PSD, chiar n-aţi ştiut că zilnic între orele 18:00 şi 23:00 există un protest notificat de către protestatarii #rezist? De ce aţi vrut să vă băgaţi peste ei cu familia voastră tradiţională, cu căţel, cu purcel, care nici nu au habar pentru ce sînt aduşi acolo? Fiindcă am aflat eu pe surse că preşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut că angajaţi ai instituţiilor statului şi beneficiari de ajutor social sînt recrutaţi cu arcanul pentru a fi aduşi la mitingul vostru de sîmbătă.

Politician PSD: Fiindcă trebuie să se audă şi vocea care susţine în România democraţia, şi nu Securitatea. Eu cred că trebuie să se audă şi vocea oamenilor care susţin acest lucru. Am văzut cu toţii toate abuzurile care se întîmplă, care s-au întîmplat şi probabil că se întîmplă şi în continuare. Lucruri care nu s-au întîmplat nici pe vremea lui Stalin, cred. Nici pe vremea lui Stalin cred că nu s-au întâmplat asemenea lucruri.

Reporter: Aţi auzit, domnule politician Haştag? Cum comentaţi treaba asta?

Politician Haştag: Cum să faci miting contra abuzurilor cînd foloseşti abuzul ca mijloc de aducere cu forţa a oamenilor la miting? Primim din toată ţara informaţii despre modul abuziv în care angajaţi ai instituţiilor statului, primăriilor, companiilor de stat, serviciilor deconcentrate, serviciilor publice din subordinea consiliilor judeţene, beneficiari ai ajutorului social sînt recrutaţi cu arcanul pentru a fi aduşi la miting. Pînă la urmă, acest miting va fi un miting împotriva abuzurilor PSD.

Reporter: Şi deci nu ieşiţi la cafteală? Nu ne arătaţi şi nouă cum ucideţi corupţia-n stradă?

Politician Haştag: Noi sîmbătă nu ucidem, că nu ne permite religia şi noi ucidem numai în intervalul orar 18:00 – 23:00. Aşa că vom ieşi duminică la ucis, fiindcă sîmbătă intervalul orar este ocupat abuziv cu arcanul.

Fiţi sociabili!