Grammy? Tot mai mult, un circ

Încheiam această rubrică în ultimul număr al Jupânului promițînd să urmăresc evoluția conflictului dintre Joey Kramer, membru fondator și toboșar al grupului Aerosmith timp de 50 de ani, și ceilalți membri care nu s-au dat în lături de la a-l pune să bată la tobe on-line, pe o piesă rapidă, spre a le demonstra că e apt să li se alăture la Gala Grammy, după ce timp de aproape un an nu mai cîntase din cauza unei accidentări. Ei bine, așa cum era normal, Joey n-a acceptat umilința, i-a întrebat pe Tyler și Perry dacă sînt sănătoși la căpățîni, apoi i-a dat în judecată, în săptămîna premergătoare evenimentului. Asta nu l-a împiedicat însă să fie prezent în sală, la o masă, la spectacolul MusiCare care are loc anual cu două zile înaintea decernării premiilor Grammy, și unde Aerosmith au fost premiați în acest an pentru cei 50 de ani de carieră, printr-un spectacol unde fel de fel de invitați au cîntat piese de-ale grupului Aerosmith, cam cîte patru din fiecare deceniu al existenței sale. Sigur că n-au lipsit de pe scenă Johnny Depp și Alice Cooper, cei care împreună cu chitaristul Joe Perry alcătuiesc grupul Hollywood Vampires. Steven Tyler însuși l-a chemat pe scenă pe Joey Kramer, care s-a dus, a făcut niște fotografii, a spus și cîteva vorbe, mulțumind tuturor celor implicați în acțiunile de caritate pe care el și ceilalți Aerosmith le tot organizează, apoi… a coborît și s-a dus înapoi la masă!!!

Cred că porcăria asta e comparabilă numai cu îndepărtarea lui Brian Jones din Rolling Stones (ei cîntau, să zicem, la Manchester, iar pe Brian îl anunțau că au concert la… Southampton, fiindcă le era rușine cu el!). Sper însă că nu va avea și un sfîrșit la fel de tragic.

Gala Grammy a fost o prelungire a acestui circ, nenumăratele trofee acordate pentru toate rahaturile (unele chiar fără nici o legătură cu muzica) ducînd la transformarea premiului cîndva rîvnit de toată lumea muzicală într-o caricatură absolut nehazoasă. Dacă e ceva de remarcat, atunci salut faptul că panarama numită Ariana Grande n-a luat nimic. 

Fiţi sociabili!