Ghiorghi Cornia

Ghiorghi Cornia. Inspectorul şcolar, fost primar PSD al municipiului Fălticeni, pentru că înainte de europarlamentare l-a ameninţat pe un director de şcoală că-l zboară din funcţie dacă nu o lasă mai moale cu campania electorală în favoarea PNL.

În primul rînd, nu avem de unde şti dacă nu cumva directorul Şcolii „Ion Lovinescu” din Rădăşeni, Grigore Bocanci, a făcut propagandă politică în şcoală. Domnul Bocanci spune că nu, dar Inspectoratul Şcolar Suceava trebuie să facă o anchetă corectă în acest caz, iar dacă se dovedeşte că acesta minte, atunci să-l lase fără funcţia de director. Pe de altă parte sînt vorbele inspectorului şcolar Ghiorghi Cornia, pesedist cu state vechi, vorbe care i-au fost adresate lui Grigore Bocanci, care au fost înregistrate şi care nu au fost negate de către acesta: „Să-ţi spun că ce s-a horărît. Dacă PSD iese sub media pe judeţ la toamnă o să te schimbe. Eşti cel mai înverşunat. (…) Cît mai este pînă la asta (alegeri – n.r.), două săptămîni, poate o laşi mai moale. Dacă faci în sat sau în comună, foarte discret, să nu te vadă ca să-ţi mai facă încă una”.

Totul a pornit de la o plîngere făcută de părinţi împotriva directorului şcolii, care, spunea domnul Cornia, a ajuns la Parlament şi la Ministerul Educaţiei, numai că în loc ca inspectorul să se ocupe de ea ca la carte, cartea educaţiei, s-a ocupat ca la cartea de partid, chemîndu-l la el acasă pe director şi explicîndu-i ce să facă pentru a fi bine, ca să nu fie rău.

Întrebat de „Adevărul” cum stă treaba, domnul Cornia a spus, senin, că l-a invitat la dumnealui acasă pe domnul Bocanci pentru că nu a avut timp să se deplaseze pe teren pentru a face anchetă şi că: „Nu l-am ameninţat. I-am spus ce se va întîmpla, în general”.

Pe bune? Cum adică în general? Cumva în inspectorul general al Inspectoratului Şcolar, care-i şi el pesedist şi s-ar fi putut supăra că directorul şcolii de la Rădăşeni face propagandă pentru PNL?

Fiţi sociabili!