Gheorghe Monoranu

Gheorghe Monoranu. Consilierul judeţean PSD, pentru că s-a arătat „dezgustat” de presa care a relatat despre solicitarea domniei sale ca indemnizaţiile aleşilor judeţeni să fie majorate. Şi au fost majorate săptămîna trecută.

În şedinţa Consiliului Judeţean Suceava de săptămîna trecută, aleşii judeţeni, cu mici excepţii şi indiferent de partid, şi-au votat cu două mîni creşterea indemnizaţiilor. Au fost 32 de voturi pentru, numai trei împotrivă şi doar două abţineri. Indemnizațiile lunare brute au fost majorate de la 1.709 la 2.137 de lei. Şedinţele extraordinare nu sînt plătite. Asta înseamnă că un consilier judeţean primeşte pentru o singură şedinţă, cea lunară, 2.137 de lei minus dările la stat. Extraordinarele sînt foarte rare, aşa că se poate spune că aleşii judeţeni au nişte venituri de lux la cît prestează.

Solicitări cu privire la creşterea indemnizaţiilor au tot fost formulate de consilierul judeţean PSD Gheorghe Monoranu, în ciuda faptul că alesul judeţean PSD Dan Ioan Cuşnir a încercat să-l tempereze: „Avem o şedinţă de maximum două ore pe lună, ceea ce înseamnă cam 100 de euro pe oră. Un calcul simplu arată că dacă ar fi să primim un salariu, aceasta ar trebui să fie de aproximativ 12.000 de euro pe lună. Poate pare puţin 700 de lei indemnizaţie, cît avem acum, dar să nu uităm că sînt oameni care muncesc o lună pentru 1.400 de lei”.

Pînă la urmă, domnul Monoranu a reuşit să-şi bage mai mulţi bani în buzunar şi era cît pe ce să-i bage şi pe jurnalişti în… Însă, s-a abţinut. Numai că nu s-a lăsat pînă nu a scris în raportul său de activitate pe 2018 referitor la cum a prezentat presa goana sa după bani: „Modul distorsionat şi tendenţios prezentat de unii reprezentanţi ai mass-media mi-au creat un sentiment de dezgust (…)”.

Luaţi cu lămîie, domnul Monoranu, că aveţi cu ce-o cumpăra. Totuşi, de ce atîta dezgust, domnule consilier care vreţi o glugă de bani pentru mai nimic? Dezgustător, domnule Monoranu.  

Fiţi sociabili!