Gavril Vîrvara

Gavril Vîrvara Fostul viceprimar PSD al Sucevei, pentru că a răspuns de salubrizarea municipiului, dar n-a fost în stare să lămurească definitiv problema firmei care să se ocupe de curăţenie în următorii ani.

Este o adevărată harababură legată de salubrizarea municipiului Suceava. Licitaţia privind atribuirea serviciului este contestată, iar în prezent se merge pe o variantă provizorie, care a născut discuţii lungi şi aprinse în Consiliul Local. Mai mult, noua licitaţie, care trebuia să aibă loc pe 2 iunie, a fost mutată pe 16 iunie. De la jumătatea anului 2012, de salubrizare a răspuns viceprimarul PSD, Gavril Vîrvara, care în urmă cu cîteva săptămîni a fost înlocuit cu liberalul Lucian Harşovschi, deoarece s-a schimbat majoritatea în deliberativul local.

Domnul Vîrvara ştia de mult că va veni ziua în care va expira contractul firmei „Rosal” şi că procedurile privind atribuirea serviciului sînt greoaie, aşa că trebuia să se ocupe din timp de organizarea treburilor, astfel încît Suceava să nu apeleze la soluţii de avarie.

Evident, vinovat nu este doar Gavril Vîrvara, că doar nu era singur în primărie, ci şi serviciul de specialitate al municipalităţii, primarul Ion Lungu şi consilierii locali. Şi, dacă tot vorbim despre curăţenie, trebuie spus că, în curînd, groapa ecologică de gunoi de la Moara va fi gata, dar nu va putea fi dată în funcţiune. Referitor la acest subiect, Ion Lungu a declarat: „Preşedintele CJ a spus că lucrările pe investiţii inclusiv la staţia de levigat sînt finalizate. Rămîne problema operatorului. Vom termina groapa şi nu vom avea operator. Pentru fiecare lună de nefuncţionare a gropii de la Moara, municipalitatea suceveană are de achitat cheltuieli suplimentare”. Autorităţile locale sînt surprinse mereu nepregătite, mai ceva ca atunci cînd iarna vine în luna decembrie.   

 

Fiţi sociabili!