Găleți de acuze, în locul găleților cu lapte

Iminenta închidere a fabricilor de lapte de la Vatra Dornei și Floreni aflate în portofoliul concernului francez Lactalis a picat la fix pentru partidele de la noi. A picat la fix pentru că liderii partidelor au avut un nou prilej să-și administreze cîteva ”topoare” înainte de alegerile locale.

Președintele Organizației Județene Suceava a PSD, Ioan Stan, l-a articulat pe președintele PNL, șeful administrației județene Gheorghe Flutur, iar cel de-al doilea nu a stat cu mîinile în sîn, articulîndu-l la rîndul său pe atacator. Domnul Flutur a spus și că a avut o discuție la Ministerul Agriculturii, urmînd să vină la Suceava un secretar de stat care să cîntărească situația și să vadă ce se poate face pentru salvarea fabricilor, dar mai ales pentru viitorul producției de lapte și derivate din județul nostru. Și deputatul USR Daniel Popescu, cîmpulungean la origine, l-a articulat pe Gheorghe Flutur. Și șeful ALDE Suceava, medicul veterinar Ovidiu Ilisoi, a învîrtit ”toporul” prin aer. Președintele Pro România, Cătălin Nechifor, a fost singurul care a avut o propunere concretă, și anume ca firmele mari sucevene, în special cele care au făcut afaceri cu statul, să se mobilizeze și să cumpere brandul LaDorna și cele două fabrici. Bună, rea, dar măcar a avut o propunere concretă. Afirmațiile domnului Nechifor l-au făcut să pună mîna pe ”topor” pe șeful juniorilor PSD și să se repeadă asupra acestuia, întrebîndu-l de ce se bagă, pentru că nu este treaba lui, ci a specialiștilor. Care specialiști au tăcut ca niște lebede, de parcă Suceava nu ar avea atîția fermieri și atîtea firme în domeniul lactatelor.

Așadar, decizia Lactalis nu a făcut decît să-i înfierbînte pe activiștii din partide, dar nu în sensul bun, aceștia alegînd să se altoiască în văzul lumii și să-și verse unii altora în cap găleți întregi cu acuze. Asta, în loc să-i unească și să vadă ce pot face autoritățile locale, Guvernul și Parlamentul pentru ca într-o bună zi să nu constatăm că în toată Bucovina nu mai e nici o fabrică de lactate și nu mai există picior de vacă.

Comentariu difuzat de Radio Top

Fiţi sociabili!