Gabriela Mihai

În termen fotbalistici, se spune că se cunoaşte că-s veniţi din iarbă. Despre antrenori e vorba. Adică, antrenorii care în tinereţe au evoluat la echipe de top sînt mai pricepuţi decît antrenorii care au jucat fotbal numai pe asfaltul din spatele blocului ori prin ligile inferioare.

În cazul noii şefe a Inspectoratului Şcolar Suceava, Gabriela Mihai, pe care Jupânu’ n-a iertat-o imediat ce a ajuns în funcţie, se cunoaşte că aceasta e venită din iarbă. Că a fost directoarea Şcolii Generale nr. 1 din municipiul Suceava.

Doamna Mihai ştie care sînt problemele reale cu care se confruntă şcoala, iar una dintre acestea o reprezintă greutatea ghiozdanelor pe care copiii sînt obligaţi să le care în spate. Şefa IŞJ spus că nu este normal ca un elev să ducă un ghiozdan cu o greutate de 10 kilograme, iar lucrul acesta l-a comunicat directorilor de şcoli cu care s-a întîlnit în cadrul şedinţei de dinaintea debutului noului an de învăţămînt. Gabriela Mihai a promis că-şi va cumpăra un cîntar şi va merge prin şcoli pentru a cîntări ghiozdanele copiilor. Întrebată dacă există sancţiuni, şefa IŞJ a recunoscut că nu, dar a zis că nici unui educator, învăţător sau profesor nu i-ar conveni să-i atragă atenţia conducerea inspectoratului.

Bine, prespunînd că doamna Mihai se va ţine de cuvînt şi va umbla cu cîntarul prin şcoli, aceasta va merge prin două – trei clase de la două – trei şcoli şi atît, doar are atîtea de făcut. Însă, important este mesajul transmis. Este, credem, pentru prima dată cînd cineva din conducerea IŞJ Suceava vorbeşte public despre cocoşarea copiilor şi despre necesitatea renunţării la astfel de practici.

Fiţi sociabili!