Fuste coborîte în bernă

Încurajaţi de feed-back-ul cititorilor, continuăm seria articolelor-cocteil (etimologic: coadă de cocoş), ca să nu lăsăm antologia aceasta în coadă de… peşte. Ar fi păcat să întrerupem colecţia noastră de „vorbe şui”, de vreme ce istoria şi actualitatea sînt izvoare mereu primenite de înţelepciune, dar şi de penibil şi ridicol.

„Fotografia este o scurtă complicitate între premeditare şi hazard”. (Un paparazzi). „Dracul, politicienii şi popii există doar pentru că noi credem în ei”. (Anonim). „Găsesc amăgitoare şi incorectă lingvistic şi moral sintagma TVA (taxa pe valoarea adăugată). Nu se adaugă nici o valoare. Pur şi simplu, Statul îţi fură legal din buzunar 24% peste preţul produsului”. (Anonim). „Caritatea înseamnă să inviţi o fată urîtă la masă”. (Warren Beatty, actor). „Într-un an, româncele folosesc de cinci ori mai puţine deodorante decît englezoaicele, de trei ori mai puţine decît nemţoaicele, de două ori mai puţine decît unguroaicele. Oricum, aproape 10 milioane de români nu cumpără niciodată deodorant”. (Statistică). „A încercat să se împuşte în cap, dar glonţul a ricoşat”. (Presa). „Cafeneaua este o Arcă a lui Noe unde se adună o mulţime de animale bipede; unde se vorbeşte fără să se spună nimic, se face politică fără să se aibă cea mai mică idee de guvernare, se bîrfeşte fără ură, se calomniază fără aversiune. Şi de unde se iese fără a se şti mai mult decît atunci cînd s-a intrat”. (Un politician interbelic). „Era atît de urîtă, încît atunci cînd se strîmba părea mai drăguţă!”. „Prima nevastă a unui bărbat schimbă scutecele copiilor. A doua, a treia – mai cu seamă dacă ele sînt cu mult mai tinere – pe cele ale soţului… Dacă au chef, bineînţeles”. W. Churchill i-a răspuns unui reporter care l-a întrebat ce lucruri din viaţă i s-au părut cele mai grele: să te sui pe o scară aplecată spre tine, să săruţi o fată ruşinoasă aplecată în partea opusă ţie şi să ţii un discurs după cină. „Dacă urîţi singurătatea, nu vă căsătoriţi niciodată”. (A. P. Cehov). „Nu încerca să fii mîngîiat, ci să mîngîi… să fii înţeles, ci să încerci să înţelegi… să fii iubit, ci să iubeşti.” (Francisc din Assisi). „Bărbaţii sînt precum pantofii: cei care îţi plac, te costă. Foarte puţini merită păstraţi mai mult de un sezon. Dacă nu îi iei potriviţi, s-ar putea să te bată. Cei comozi nu te atrag, iar cei care te atrag nu vor să intre. Oricît le-ai vorbi, nu devin mai maleabili. Unul singur nu e de ajuns decît pentru cenuşărese. Unii merită lăsaţi la uşă. Lumea te judecă în funcţie de ei. Alte femei te invidiază pentru ai tăi, iar tu invidiezi alte femei pentru ai lor. Cei şireţi trebuie legaţi. Şi ca o regulă de aur: toţi trebuie călcaţi în picioare!”. (O femeie). „Nu poţi să le ai pe toate!”. Iată o frază inventată, cu siguranţă, de un bărbat. „Un gentleman este un bărbat care o poate descrie pe Sophia Loren fără a da din mîini”. (Michel Audiard).

Addendă – umor „negru”, aici în dublu sens – la penibila, interminabila mascaradă media „Noua Ţiganiadă TV”. Amicul Cristi Topan (starostele caricaturiştilor români) îmi trimite „consecinţele politice ale decesului lui King Cioabă”. Selectez, adaptez: „Traian Băsescu a trimis un mesaj de susţinere soţiei Majestăţii Sale: „Condoleanţele mele, ţigancă împuţită!”. Guvernul a anunţat că, pentru a face rost de cei 350.000 de euro pentru repatrierea trupului neînsufleţit, va dubla TVA la cornetele cu seminţe prăjite. Ion Iliescu s-a dus de urgenţă la Otopeni, ca să împiedice întoarcerea regelui în ţară. Speriată să nu facă din nou o gafă, Elena Udrea a adresat condoleanţe familiei preşedintelui romilor. Crin Antonescu a declarat că speră că acest eveniment nefericit nu-l va opri pe rege să voteze la următoarele alegeri prezidenţiale. Pentru a se obţine aurul necesar sicriului, se va începe, de urgenţă, exploatarea de la Roşia Montană. În semn de doliu, multe ţigănci şi-au coborît fustele în bernă”. Şi-am încălecat pe-o şea… 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiţi sociabili!