Fusta femeii

Reporter: Cică evoluția epidemiologică pozitivă din județul Suceava din ultimele săptămîni este reflectată nu doar de numărul mai scăzut de pacienți COVID-19 din spitalele sucevene, comparativ cu lunile precedente, ci și de poziția ocupată de județul Suceava în clasamentele naționale din perioada 1-27 iunie. Aveţi vreun merit în această evoluţie pozitivă?

Politician: Avem, sigur că avem, avînd în vedere poziția ocupată de județul Suceava în clasamentele naționale. Fiindcă avem în vedere atît numărul de cazuri înregistrare la mia de locuitori, cît și numărul total de cazuri înregistrate în această lună, cît şi nevoia de a dezvolta turismul în Bucovina.

Reporter: Asta fiindcă s-au programat alegerile locale în septembrie sau fiindcă ţineţi foarte mult la viaţa şi sănătatea bucovinenilor?

Politician: Nu neapărat, dar şi neapărat.

Reporter: Şi cînd aţi avut timp să vă ocupaţi de evoluţia epidemiologică, dacă mereu sînteţi pe drumuri şi poduri?

Politician: Mi-am făcut timp, între timp, fiindcă nu am timp de comunicate electorale, ca domnul Stan de la PSD. Şi între timp am realizat acostamente, podețe transversale drumului județean pentru preluarea și descărcarea apelor pluviale, podețe la drumurile laterale pentru asigurarea accesului la drumul județean, precum și podețe de acces în curți.

Reporter: Dar comunicate împotriva domnului Stan apar în continuare. Cum faceţi?

Politician: L-am însărcinat pentru asta pe un coleg rău de condei. Cadariu îl cheamă.

Reporter: Sînteţi la curent cu zicerile domnului respectiv în presa suceveană?

Politician: Eu nu am timp să citesc ziare, dar l-am însărcinat pe acest senator să ironizeze activitatea scriitoricească febrilă a președintelui Organizației Județene Suceava a PSD, căpetenia de trib a PSD, senatorul Ioan Stan, și să îl acuze de lașitate, după desemnarea Mirelei Adomnicăi drept candidat al social-democraților pentru președinția Consiliului Județean Suceava.

Reporter: De unde ştiţi că Mirela Adomnicăi va candida pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava?

Politician: Ştie tot satul şi eu să nu ştiu?

 

Reporter: Tot dumneavoastră i-aţi spus domnului senator că Ioan Stan a preferat să o bage la înaintare pe Mirela Adomnicăi şi că, cum s-ar spune în termeni populari, a preferat să se ascundă după fusta femeii?

Politician: Eu nu i-am spus nimic despre fuste. L-am lăsat pe el să-şi etaleze talentul scriitoricesc.

Reporter: Senatorul Dan Cadariu spune că Ioan Stan folosește tinerii din partid să-i dea  topoare lui Gheorghe Flutur în loc să-i învețe lucruri frumoase, constructive.

Politician: Aici n-am nimic împotrivă. Numai că nu o văd pe Mirela venind la mine cu toporul.

Reporter: Poate că este o figură de stil literar.

Politician: Cum ţi-am mai spus, eu nu mă amestec în literatură. Îl las pe Cadariu să comită, pardon, să creeze.

Reporter: Cadariu  a zis că politica de vizuină a lui Ioan Stan știrbește mult calitatea actului politic la nivelul județului nostru.

Politician: Are dreptate. Avem nevoie de un partid de opoziție sănătos, reformat, cu care să ne confruntăm în idei și proiecte pentru ca lumea să înțeleagă ceva.

Reporter: Parcă aşa zicea şi Cadariu în creaţia sa.

Politician: Bine zicea. Că zicea exact cum l-am învăţat.

Reporter: De ce nu aţi zis-o dumneavoastră direct, cum ar fi făcut înaintaşul dumneavoastră Ştefan cel Mare?

Politician: Eu îţi spun una şi bună: cu un om care se ascunde după fusta femeii și după papionul unui tînăr care probabil vrea și el pe o listă undeva, nu e greu de ghicit care va fi opțiunea electoratului.

Reporter: Pentru mine e greu de ghicit. Vreţi să-mi dezlegaţi dumneavoastră această ghicitoare?

Politician: Doar nu-ţi închipui că opţiunea electoratului va fi această căpetenie de trib a PSD. Președintele PSD Suceava se arată un mare viteaz, în realitate demonstrează o uriașă lașitate.

Reporter: Iarăşi l-aţi plagiat pe domnul scriitor Dan Cadariu.

Politician: Cum să-l plagiez, dacă eu nu citesc ziare şi nu mă uit la televizor?

Reporter: Vedeţi însă că doamna Mirela va depune o plîngere în acest sens la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și și-a exprimat speranța că acest derapaj regretabil nu va caracteriza campania electorală care urmează.

Politician: Cadariu n-are decît să se descurce, că-i băiat tînăr şi talentat. Şi încă nu i-am dat papion. Şi de ce să depună femeia o plîngere, la urma urmei?

Reporter: Fiindcă Mirela Adomnicăi face apel la confruntare de idei și de proiecte pentru ca electoratul să aleagă în cunoștință de cauză.

Politician: Şi Cadariul meu nu face apel tot la confruntare de idei şi de proiecte, pentru ca electoratul să înţeleagă?

Reporter: Ce să înţeleagă electoratul?

Politician: Că Ioan Stan s-a sucit şi a preferat să se ascundă după fusta femeii.

Fiţi sociabili!