Fuse și se duse și BRC IX

Ca întotdeauna, ultima seară a Festivalului Bucovina Rock Castle are o încărcătură specială, mai toți cei prezenți simțind deja apropierea momentului despărțirii și făcîndu-și planuri pentru ediția următoare. Chestia tare e că următoarea va fi una chiar deosebită, din moment ce va fi a X-a, ceea ce demonstrează că inițiativa lui Ion Drăgușanul a fost cu totul remarcabilă. Tocmai de aceea presupun că va avea pe afiș un nume cu adevărat mare, desigur cu condiția să se desfășoare.

Apropo: oameni pe deplin pașnici și civilizați, m-au oprit în fiecare din cele trei zile, întrebîndu-mă dacă nu ar fi cazul să facă și ei, iubitorii acestui gen de muzică, niște demonstrații ori chiar acțiuni în justiție prin care să-i oprească naibii pe ăia care nu încap pe lumea asta din cauza muzicii rock.

Ultima seară a debutat cu Contraband X din Piatra Neamț, și ei în evoluție evidentă față de anul trecut, cînd au cîntat pe scena mică. După ei, sucevenii numiți Nightmarion, primiți cu entuziasm, dincolo de calitățile muzicale indiscutabile ei mai avînd și avantajul prezenței pe scenă a doi dintre „veteranii” Festivalului, Alex Tipa și Florin Manolache, prezenți ca voluntari la absolut toate edițiile. Grupul Rock’n’Ghena din Mangalia s-a străduit să-și justifice numele, vocalistul adresîndu-se publicului într-o manieră absolut jegoasă, ceea ce mă face să cred că prima lor apariție aici a fost de fapt ultima. I-au urmat două din grupurile așteptate cu maxim interes: bulgarii, deveniți londonezi, Bloodrush, al căror viitor se arată strălucit, cu un chitarist excepțional, Kosta Kolarov, urmați de danezii numiți Vola, cei care ar fi trebuit să fie cvartet, dar la Suceava au ajuns… trio! Asta deoarece unul dintre ei își programase nunta înainte de semnarea contractului pentru BRC. Chiar și așa au sunat excepțional, opinia generală a profesioniștilor (muzicienii din backstage) fiind că Vola au fost capul de afiș al acestei ediții. Finalul a aparținut clujenilor Altar, primiți cu entuziasm pe deplin justificat de calitatea prestației și de această dată. Și gata.

Ne vedem la anul, la ediția a X-a.

Fiţi sociabili!