Folosindu-se de copii, fără ruşine

Anul ăsta, prin primăvară, Robert Sighiartău a fost actorul principal într-un filmuleţ de sucire a minţilor românilor. A, nu ştiţi cine este domnul Sighiartău? Acesta este un domn relativ tînăr care vorbeşte româneşte cu un accent dubios şi care se foloseşte fără jenă de copii pentru a face propagandă electorală partidului al cărui secretar general este. Şi-acum dăm Ciuma Roşie afară din sală, stingem becurile şi punem filmuleţul cu deputatul PNL Robert Sighiartău.

Pe fond muzical şi pe un fond negru apare titlul: „România în care #se poate”.

Se aude vocea unei prezentatoare tv spunînd: „În septembrie 2017 a mai existat o tentativă de majorare a alocaţiei lunare, însă a fost respinsă”.

De la tribuna Parlamentului, domnul Sighiartău strigă: „Domnule Dragnea, viitorul copiilor nu se negociază. Tăiaţi pensiile speciale şi daţi copiilor alocaţii!”.  

Actorul principal apare într-o sală unde dă o declaraţie de presă: „Sînt peste 4 milioane de copii în România care au o alocaţie de bătaie de joc. 2 lei pe zi. Avem cea mai mică alocaţie din Uniunea Europeană. O să vă uitaţi şi o să daţi explicaţii în faţa românilor”. Pe parcursul declaraţiei au mai apărut nişte copii cu ghiozdanele în spate şi demonstranţi în Piaţa Victoriei avînd pancarte pe care scria „Demisia”.

Înapoi în Parlament, la strigătele lui Robert Sighiartău. De astă dată asistat de Liviu Dragnea, care-şi aştepta rîndul la tribună, plus noi imagini de la demonstraţiile de stradă: „N-am terminat! Pentru pensii speciale aveţi bani. Pentru clientela pesedistă aveţi bani! Pentru cele 27 de ministere şi pentru cei peste 150 de secretari de stat aveţi bani! Pentru amante, nepotism, distrugeţi ţara! Daţi-vă demisia!”.  

Muzică, fundal negru şi haştagul #adevărul cîştigă. Domnul Sighiartău intră triumfal pe sub bolta unei unităţi de învăţămînt şi împarte zîmbete copiilor, dar mai ales profesorilor şi părinţilor, care au drept de vot. Din off se aude o voce de ştiristă: „Parlamentarii au adoptat, joi, un amendament al deputatului PNL Robert Sighiartău, care majorează alocaţia copiilor de la 200 la 300 de lei”.

Robert Sighiartău împărţind noi zîmbete în dreapta şi stînga şi ţinînd un discurs: „Mai avem o fărîmă de credinţă că lucrurile se pot schimba în România. Cea mai de preţ comoară a României sînt generaţiile de copii şi tineri, care astăzi şi acum intră la şcoală. Sînt conştient că în această generaţie vor sta oameni de stat, care vor conduce acest popor cu demnitate”.

Robert Sighiartău la biroul său de om bogat şi cu mina sa de om bazat, care le rezolvă pe toate: „Sînt momente în care pui în balanţă frica de oameni cu altă frică: frica de Dumnezeu. Şi trebuie să alegi între principii şi acea intimidare pe care o ai din partea unora sau altora. Asta e victoria românilor. La un moment dat adevărul învinge!”. Adînc rău de tot.

Fond muzical şi un fond negru pe care scrie: „PSD – ALDE au votat împotriva copiilor!”. Sala este în delir. Lumea, în lacrimi, se repede la secţiile de vot şi votează în draci în favoarea PNL şi împotriva Ciumei Roşii.

Aşteptăm filmuleţul în care propagandistul care se foloseşte fără milă de imaginea unor copii şi se dă în spectacol pentru că un amendament al său a reuşit să mărească alocaţia copiilor cu uriaşa sumă de 100 de lei, bani care nu-s de la dumnealui de-acasă, va striga la Ludovic Orban să-şi dea demisia, pentru că strîmbă din nas la decizia Parlamentului de a mări din nou alocaţiile.

A, şi mai aşteptăm şi filmuleţul ăla cu pensiile speciale tăiate.

Fiţi sociabili!