Flutur, Nechifor şi avioanele

Luni, 20 noiembrie, la ora 11 şi 27 de minute, pe adresa de e-mail a redacţiei a sosit un comunicat de presă de la Wizz Air, în care compania aeriană anunţa noi zboruri pe relaţia Suceava – Londra. Compania informa că începînd din 20 mai anul viitor vor fi şapte curse pe săptămînă, şi nu doar cinci, ca în prezent.
La ora 12 şi 31 de minute, deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor, fost preşedinte al Consiliului Judeţean în mandatul 2012-2016, publica pe pagina sa de Facebook următorul text: „Săptămîna începe cu o veste foarte bună! Wizz Air a anunțat că, din 5 mai 2018, ruta Luton (Londra -UK) – Suceava va fi operată zilnic. Într-adevăr, se demonstrează ce bună a fost decizia asumată în 2015 pe care am parafat-o în aprilie 2016, cea de a semna un parteneriat între Wizz Air şi Aeroportul Internaţional « Ştefan cel Mare» Suceava. Îmi aduc aminte foarte bine acel moment, ieşisem din spital de cîteva zile după embolia pulmonară, îmi luasem în semn de respect o cămaşă în culorile companiei şi împreună cu Doug Oliver am deschis Suceava pentru lumea largă. Aşteptăm în continuare şi noile destinaţii pe care le-am discutat încă de pe atunci: Barcelona/Madrid, Bruxelles şi altele”.
La ora 14 şi 10 minute, portalul newsbucovina.ro publica o reacţie a preşedintelui PNL al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, în legătură cu anunţul Wizz Air. Domnul Flutur a salutat faptul că Wizz-ul a răspuns solicitărilor autorităţilor sucevene şi a spus că administraţia judeţeană continuă demersurile pentru a creşte numărul destinaţiilor, că este un autobuz care face legătură între Suceava şi aeroport şi că se lucrează la proiectul realizării unui nou terminal.
Aşadar, lupta dintre cei doi începută la alegerile din 2012, cînd domnul Nechifor l-a învins pe domnul Flutur, şi continuată în 2016, cînd domnul Flutur l-a învins pe domnul Nechifor, este în plină desfăşurare şi acum. Şi probabil că nu se va încheia nici după alegerile din 2020. Cine ştie cine va candida şi cine va cîştiga.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.
 
 

Fiţi sociabili!