Firma « Diasil »

În urmă cu vreo două săptămîni, primarul Ion Lungu vorbea despre inaugurarea celui mai mare loc de joacă din municipiul Suceava, cel din cartierul Obcini, care are o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi: „Acesta este locul de joacă oferit gratuit de firma « Diasil », conform contractului de salubritate stradală. Ne ținem de cuvînt față de copiii din cartierul Obcini, care au un spațiu de joacă modern unde să se recreeze!”. Şi săptămîna trecută, locul de joacă făcut de „Diasil” a fost inaugurat, spre bucuria copiilor din zonă.

Locul de joacă arată bine spre foarte bine. Vor urma şi alte locuri de joacă, nu la fel de mari, după cum ne asigură pagina web a firmelor de salubrizare „Diasil” şi „Ritmic”, suceavacurata.ro: „În fiecare an contractual vom construi cîte două spații de joacă pentru populația municipiului Suceava”.

Şi dacă tot veni vorba despre firmele conduse de Anton Curelaru, respectiv Costel Corneanu, acestea se străduiesc să-şi facă treaba bine în ceea ce priveşte salubrizarea. Au apărut primele platforme semiîngropate şi îngropate pentru colectarea deşeurilor menajere, iar maşinile de gunoi trec cu regularitate pe la buncăre. Uneori, nu cu frecvenţa dorită de cetăţenii de la casă şi de la bloc, însă rare sînt cazurile în care pubelele sînt pline ochi cu gunoaie. Bine, de vină sînt şi sucevenii, care ori blochează cu maşinile lor intrarea spre buncăre, ori aruncă pungile cu deşeuri de la o distanţă apreciabilă, fără să nimerească ţinta.

Deci, treaba-i cam bună, şi cu salubrizarea, şi cu locurile de joacă pentru copii, şi sperăm că aşa va fi în continuare.  

Fiţi sociabili!