Fermierii au datorii şi la domnul Bereanu

  • Aproximativ 1.000 de fermieri suceveni care nu au declarat că au datorii la bugetul local şi la cel de stat, nu mai trebuie să returneze subvenţiile încasate de la APIA în perioada 2007-2010. Anunţul a fost făcut de senatorul PSD din Colegiul Dorna, Neculai Bereanu, care a făcut o interpelare pe această temă adresată ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. Pe lîngă datoriile la buget, acum fermierii au datorii şi la domnul Bereanu. 
  • Preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a îndemnat din nou lumea să ceară bon fiscal cînd cumpără pîine, fiindcă dacă TVA-ul de 9% va fi un succes, atunci va scădea TVA-ul şi la carne şi lapte. Iar dacă şi TVA-ul la carne şi lapte va fi un succes, atunci va fi scăzut şi TVA-ul la ouă, brînză, mînz, viezure şi barză.
  • Liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a spus că nu va renunţa să susţină ca în procesul de regionalizare să se ţină cont de Nordul Moldovei şi Bucovina. Cum vicepremierul PSD, Liviu Dragnea, pare că nu bagă în seamă Suceava, domnul Flutur ar trebui să ceară să se ţină cont de părerile liderilor PNL şi PSD care nu mai vor să se facă regionalizare. Şi sînt destui.
  • Primăria Dumbrăveni şi Parohia Dumbrăveni 1 au organizat concursul de bătut toaca intitulat „Lemnul sfînt care cîntă”. Primarul Ioan Pavăl îi pregăteşte astfel pe copii pentru campania sa electorală din 2014, atunci cînd aceştia vor bate toba şi vor prezenta realizările domniei sale.
  • Pentru că nu este capabilă să diminueze numărul de furturi, Poliţia Suceava îi învaţă pe cetăţeni cum să-şi apere sărăcia, şi nevoile, şi neamul. Poliţia a împărţit pliante în cadrul campaniei „Nu-ţi scăpa casa din ochi!”. Urmează „Nu-ţi scăpa banii pe jos!”.
  • Primăria Suceava a alocat un miliard de lei Festivalului de Artă Medievală care s-a desfăşurat la Suceava în perioada 15-18 august. Suma este mult mai mică decît fondurile alocate de municipalitate pentru ca Suceava să rămînă undeva în Evul Mediu.  
  • Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a luat decizia extinderii programului de lucru a Serviciului Paşapoarte, pentru a putea fi rezolvate toate cererile stranierilor care în această perioadă vin acasă. Domnul Sinescu nu vrea ca unii dintre ei să nu mai plece din cauză că n-au acte, pentru că astfel Guvernul pe care-l reprezintă ar trebui să majoreze fondurile alocate şomerilor.     

 

Fiţi sociabili!