Fantezii financiare

Desigur, mulţi dintre cititorii noştri – aprioric mai deştepţi decît lectorii altor gazete – îşi amintesc cuvintele frumoasei şansonete interpretată de marele actor Jean Gabin. Un minunat text, punînd faţă în faţă superficialitatea, suficienţa şi pripeala specifică tinereţii, cu măsura, modestia şi înţelepciunea senină ce ar trebui să ne caracterizeze senectutea, vîrsta bilanţului vieţii fiecăruia dintre noi. Gabin evoca vremea juneţii fudule, cînd răspundea trufaş oricăror sfaturi, păreri, idei primite de la alţii: „Je sais, je sais, tout!”. Pentru a recunoaşte, la zenit, cu smerenie: „Singurul lucru cert pe care-l ştiu acum este că nu ştiu nimic!”.

De aceea – cu speranţa că nu voi supăra vreun lector ipocrit-bigot – vă propun (după garbo.ro, dar şi alte surse) un set de adevăruri şi ziceri mai puţin cunoscute despre intimitatea noastră, despre iubire şi fiziologia ei.

* Cum se spune în daneză la prezervativ? HSvangerskabsforebyggende middel. Apăi, numai pînă izbuteşti să-l rosteşti… mă tem că salutara „căciuliţă” devine inutilă, adică – scuze! – imposibil de „îmbrăcat”.

* Ne petrecem aproximativ două săptămîni din viaţă sărutîndu-ne.

* Există de cinci ori mai multe pagini de internet cu conţinut pornografic decît paginile obişnuite, cu alte tematici.

* Din punct de vedere biochimic, sexul se aseamănă cu consumul de cantităţi mari de ciocolată.

* Bărbaţilor le creşte mai repede barba atunci cînd sînt pe cale să facă sex (e normal, chestie de hormoni!).

* La prima întîlnire, lebedele îşi ating capetele. Apoi rămîn împreună pe viaţă.

* În India, o partidă de sex cu o prostituată este mai ieftină decît un prezervativ. Bărbaţii ar întreba probabil dacă se acceptă un barter.

* Într-o oră de sex consumi 360 de calorii.

* Femeile care citesc romane de dragoste fac sex de două ori mai des – şi mai pasional! – decît cele care nu acceptă acest tip de literatură.

* Primul cuplu care a fost surprins în pat într-un show tv la o oră de maximă audienţă este format din (ghiciţi?) Fred şi Wilma Flintstone.

* 25% dintre femei consideră că – voilà! – banii îi fac, oricum, pe bărbaţi mai sexy.

* Unii lei pot face sex chiar şi de 50 de ori pe zi. (Din păcate, noi ne tragem din maimuţe).

* Orgasmul unui porc poate dura pînă la jumătate de oră. Iată de ce nu-s de acord – o dată în plus – cu acele femei care afirmă că bărbaţii sînt nişte porci. Am vrea, noi, bieţii! Pentru obiectivitate de gen, adaug şi părerea unei feministe în această dilemă: Este nedrept să spunem că toţi bărbaţii sînt porci. Porcii nu ne-au făcut nimic rău!

* 85% dintre bărbaţii care mor din cauza unui atac de cord în timpul actului sexual îşi înşelau nevestele. Am – vai! – exemple între prieteni. Firesc. Iar statistica asta mi se pare inutilă, pleonastică: oare cîţi bărbaţi însuraţi de 20-30 de ani mai fac sex „hot” cu nevasta!?

* Impotenţa este considerată un motiv serios de divorţ în jumătate din statele americane. De ce nu şi frigiditatea, întreb?

* Durerea de cap nu este o scuză bună pentru a nu face sex, pentru că endorfinele eliberate în timpul actului sexual au efect analgezic. (Sper să am şi cititoare, nu numai cititori).

* Isteria era tratată acum două secole cu ajutorul unui vibrator. (Ştiau ei, doctorii franţuji, ce ştiau).

* Homosexualitatea a fost considerată boală psihică pînă în anul 1973. (Şi, oare, nu o fi?)

* Cei mai mulţi oameni – bărbaţi şi femei, deopotrivă – au fantezii legate de bani, nu de sex.

* În fiecare an, peste 10.000 de americani se rănesc şi apelează Salvarea încercînd poziţii sexuale ciudate.

* Delfinii şi oamenii sînt singurele mamifere care fac sex pentru plăcere.

* 92% dintre femei recunosc că au mimat cel puţin o dată orgasmul. Şi este chiar obositor să mimezi. Nu mai calculez – de groază, de ruşine – cîte femei au cu adevărat orgasm! Deoarece în timpul unui orgasm obişnuit consumi 112 calorii, iar un orgasm mimat consumă 315 calorii. Ca să vezi: simularea e mai scumpă, energetic, decît trăirea!

* Sexul este cel mai sigur tranchilizant şi este de 10 ori mai puternic decît Valium-ul.

* Oamenii sînt singurii care fac sex stînd faţă în faţă. Completare: clasica poziţie invocată este o invenţie culturală, nu un dat biologic. Ea a fost impusă de misionarii catolici ce creştinau triburile africane şi considerau că bărbatul şi femeia trebuie să se privească în ochi în timpul coitului. În preistorie, acuplarea era animalică, prin spate! Povestea asta a rămas în istorie prin numele acestei poziţii: cea a misionarului.

* În secolul al XIX-lea, japonezele îşi colorau dinţii în negru pentru a fi mai atrăgătoare. Nimic nou: însăşi vopsirea în roşu a buzelor fusese inventată de prostituatele Romei antice ca o aluzie şi chemare, trimitere spre anatomia labială.

* 95% dintre femei se epilează inghinal, spre deosebire de doar 16% dintre bărbaţi.

* Cea mai mare rată a homosexualităţii din lumea mamiferelor se găseşte la lilieci. Apăi ăştia au chiar o scuză: în întunericul peşterilor, mai poţi face, explicabil, confuzii de gen! Să nu mai pomenesc de faptul că aceşti misterioşi şoricei cu aripi – care trăiesc 20-30 de ani şi stau agăţaţi cu capul în jos – au (spre deosebire de noi, oamenii) un stres permanent: diareea ori diureza excesivă. Puneţi-vă în locul lor, na!

* În anii ’20, în America puritană se considera că muzica jazz te face să scapi de inhibiţiile sexuale, motiv pentru care era interzisă în multe oraşe.

 

 

 

 

Fiţi sociabili!