Eugen Uricec

Eugen Uricec. Suceveanul care deţine funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, pentru că a ţinut la secret o şedinţă care ar fi trebuit să fie publică, şedinţă în care s-a discutat despre colectarea şi depozitarea deşeurilor, chestiuni care interesează atîta lume.

„Discuțiile care au avut loc pe marginea prezentărilor susținute de reprezentanții Ministerului Mediului au arătat interesul pe care autoritățile publice locale îl au în ceea ce privește gestionarea deșeurilor și în special asupra rolului lor în aplicarea prevederilor OUG 74/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, a Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje (…)”. Bla-bla-bla şi bla-bla-bla.

În comunicatul primit de redacţiile sucevene pe 12 februarie din partea Ministerului Mediului se mai arată că „delegația Ministerului Mediului a fost condusă de domnul secretar de stat Constantin Eugen Uricec”. Şi-acum încă un pic de bla-bla-bla: „Sesiunea de conferințe are ca obiectiv conștientizarea și informarea participanților cu privire la obiectivele, țintele și măsurile propuse prin Planul Național de Gestionare a Deșeurilor. De asemenea, participanților le sînt prezentate ghidurile de bune practici în domeniul gestionării deșeurilor precum și noul cadru legislativ (…)”.

Sesiunea de bla-bla-bla-uri de la Suceava nu a fost anunţată, de parcă la şedinţa găzduită de USV s-ar fi discutat secrete de stat şi nu despre ce trebuie să facă autorităţile amorţite pentru colectarea şi depozitarea deşeurilor, două chestiuni care interesează atîta lume. Un eveniment care ar fi trebuit să fie public a fost ţinut la secret.

Poate că domnul secretar de stat Eugen Uricec s-o fi gîndit că presa l-ar putea întreba ce face dumnealui pentru Suceava sa natală, ce face pentru a se debloca naibii odată proiectul privind deschiderea primei gropi ecologice de gunoi din judeţ, cea de la Moara.

 

Fiţi sociabili!