Elevul fumător, coşul de gunoi şi viceprimarul

Luni, 7 octombrie, invitatul matinalului de la Radio Top a fost viceprimarul Lucian Harşovschi. Acesta a vorbit despre noul sistem de plată a parcării, despre asfaltări, dar şi despre salubrizarea oraşului. Viceprimarul a anunţat că deja au fost montate primele două platforme îngropate pentru colectarea deşeurilor, după ce în Suceava au fost instalate mai multe platforme semiîngropate.

Cîteva pasaje ale dialogului radiofonic au fost dedicate cartierului Zamca: asfaltarea străzii Ion Neculce, repararea drumului din faţa Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, trecerea la municipalitate a proiectului de refacere a grădiniţei colegiului, care a fost abandonat de Ministerul Educaţiei, şi curăţarea terenului de sport al colegiului, unde este amenajată o organizare de şantier a firmei care s-a ocupat de modernizarea sistemului de termoficare.

În timpul emisiunii, Lucian Harşovschi a aflat că în dreptul şantierului grădiniţei, pe aleea dintre acesta şi unul dintre căminele Colegiului „Mihai Eminescu”, e plin de chiştoace de ţigări, sticle din plastic şi pungi aruncate de elevii ieşiţi în pauză. Întrebat dacă nu s-ar putea monta acolo un coş de gunoi, domnul Harşovschi a declarat că a observat că în Suceava sînt coşuri de gunoi cam degeaba, din moment ce unii cetăţeni aruncă resturile pe unde-apucă. Totuşi, a promis că acolo va fi montat un coş de gunoi. A doua zi, marţi, 8 octombrie, pe aleea unde ies elevii de la „Mihai Eminescu” la fumat, erau montate două pubele cu sigla „Diasil”. Veţi spune că ce mare brînză a făcut viceprimarul, mai ales că nu el a pus pubelele. Ei bine, Lucian Harşovschi s-a ţinut de cuvînt, ceea ce-i mare lucru.

Acum nu mai rămîne decît ca elevii să fie informaţi de conducerea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” că au fost montate două coşuri de gunoi. Asta, în caz că liceenii sînt prea prinşi în discuţii cînd ies la o ţigară şi nu le-au observat. 

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava (104 FM şi radiotop.ro)

Fiţi sociabili!