Elevi buni, iniţiativă bună

Andrei Lupeş este acum în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi spune despre el: „Am reuşit prin multă muncă, am acordat studiului marea majoritate a timpului. La şcoală, la orele de curs, la orele de pregătire suplimentară m-am remarcat permanent, am fost mereu activ, astfel încît am putut să acumulez toate informaţiile de la şcoală, iar odată ajuns acasă, după o navetă zilnică de 16 kilometri, reuşeam să-mi cimentez toate noţiunile lucrînd temele suplimentare şi alte exerciţii care mă provocau”. Elevul care face zilnic o navetă de 16 kilometri a obţinut mai multe premii la concursurile de matematică şi a luat 10 la Evaluarea Naţională din acest an.

Despre Elena-Doruţa Coroamă de la Şcoala Gimnazială „I. G. Sbiera” din Horodnic de Jos am aflat că este din cătunul Călugăriţa, „dintr-o familie simplă”, şi „şi-a dovedit perseverenţa de-a lungul activităţii şcolare”, „avînd un parcurs ascendent în toţi aceşti ani”. Eleva dintr-o familie simplă din cătunul Călugăriţa a terminat clasele a VII-a şi a VIII-a cu 10, iar la Evaluarea Naţională a luat tot 10.

Acum, două vorbe despre Ilinca Mareş, o altă elevă din judeţul Suceava care a reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională: „Ilinca Mareş, eleva de 10 a Şcolii Gimnaziale Humoreni din comuna Comăneşti, este mîndria familiei, a profesorilor şi a comunităţii din care face parte. Notele maxime obţinute la Evaluarea Naţională din 2019 sînt o recunoaştere a eforturilor depuse de-a lungul celor patru ani de gimnaziu, a seriozităţii cu care a participat la activităţile şcolare şi extraşcolare”.

Are cuvîntul directorul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Vicovu de Sus, care vorbeşte despre Alexia Maria Schipor, o altă elevă care a luat 10 la Evaluarea Naţională: „Este o tînără dinamică, altruistă, ambiţioasă şi comunicativă, consecventă, foarte bine pregătită, implicată în activităţile şcolare şi extraşcolare”.

Iată încă o dovadă că şi copiii care fac naveta, şi cei din cătune, şi cei din sate, şi cei care învaţă în şcoli din comune pot să aibă rezultate foarte bune la învăţătură. Luni, 16 septembrie 2019, cei 20 de elevi din judeţul nostru care au obţinut 10 la Evaluarea Naţională sau la Bac au primit premii în bani din partea Guvernului în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Administrativ.

Nota 10 şi pentru Inspectoratul Şcolar, care a avut iniţiativa de a tipări broşura „Călătorie către succes!”, în care-i prezintă succint pe toţi cei 20 de elevi de 10.

Comentariu difuzat de Radio Top (104 FM şi radiotop.ro)

Fiţi sociabili!