Eduard Wendling

Eduard Wendling. Primarul PSD al comunei Păltinoasa, pentru că le-a cerut consătenilor să voteze cu candidatul PNL la prezidenţiale. Dar nu a făcut-o discret, ci bătînd toba şi fără ca în prealabil să demisioneze din PSD, lucru care ar fi dus la pierderea mandatului de primar.

„Locuitori ai comunei Păltinoasa, haideţi cu toţii, cu mic cu mare, duminică la vot. Lăsăm orgoliile, lăsăm invidia şi mîndria, votăm împreună pentru comunitatea noastră. Personal garantez dezvoltarea comunei într-un alt mod, mai intens şi mai amplu dacă votăm Klaus Iohannis!”.

Iată o mostră de slugărnicie din partea unui primar PSD, care, simţind vîntul schimbării, se roagă în genunchi de PNL să-l primească şi să-l pună candidat la funcţia de primar la alegerile de anul viitor. Dacă, din greşeală, domnul Iohannis ar citi aceste rînduri slugarnice, acesta s-ar întreba unde naiba-i Păltinoasa asta. Apoi, s-ar gîndi ce o vrea primarul ăsta, Eduard Wendling, de la el? „Ce, crede că dacă are nume de neamţ o să-mi vînd eu una dintre case ca să asfalteze el un drum? Ce dezvoltare intensă şi amplă să-i facă preşedintele României Păltinoasei? Cu ce? Cu banii primiţi de Administraţia Prezidenţială? Ăia-s pentru protocoale şi excursii la Sibiu şi în străinătate”.

Dacă domnul Wendling simte atît de iohanneşte, putea să-şi dea demisia din PSD şi să-l susţină pe candidatul PNL pînă nu mai putea. Însă, dacă şi-ar fi dat demisia, atunci şi-ar fi pierdut postul de primar, iar fără această funcţie ar fi fost nimeni cu acte. Aproape patru ani a supt de la ţîţa PSD, însă, acum, cînd opţiunile electoratului s-au schimbat, primarul de la Păltinoasa a considerat că e mai bine să schimbe tabăra. Mai bine pentru el, evident. Şi a ales să schimbe tabăra bătînd toba, nu discret. Că doar trădarea fără bătaie de tobă e ca nunta fără lăutari.

Fiţi sociabili!