Eduard Rudolf Wendling

Primarul PSD de Păltinoasa are nume de neamţ şi te gîndeşti că ar trebui să fie mai gospodar. Dar îţi trece repede cînd îţi aminteşti de un alt cetăţean cu nume de neamţ din această ţară care deţine o funcţie importantă. Mult mai importantă decît cea de primar.

În comuna păstorită de Eduard Rudolf Wendling există un sat, Ţîmpoceni, unde trăieşte cum poate o comunitate dominată de rromi. Poate de aceea primarul nu-şi bate capul să rezolve problema şcolii în care învaţă 60 de preşcolari şi de şcolari de clasele I-IV în două încăperi ponosite. Dacă acesta e motivul, atunci ar trebui făcută o sesizare la CNCD. Prietenii ştiu ce-i aia.

Dacă nu ar fi fost subprefectul Silvia Boliacu şi şefa IŞJ, Gabriela Mihai, care au mai trecut pe-acolo astă vară, atunci poate nu s-ar mai fi dat nici un var, nu s-ar fi schimbat parchetul şi nu s-ar fi pus, parcă la mişto, un vas de toaletă, deasupra unei gropi făcute în veceul din fundul curţii. Cică s-a prins finanţare prin PNDL şi se aşteaptă construirea unei şcoli noi. Dar de cîţi ani copiii sînt ţinuţi în condiţii mizere şi cîte generaţii de copii vor termina şcoala înainte ca proiectul prin PNDL să fie gata?

În anul 2019, primarul de la Păltinoasa, viceprimarul, Consiliul Local, directorul şcolilor din comună şi Biserica nu au fost în stare să le asigure condiţii decente unor micuţi, care n-au nici o vină că sînt rromi şi nici că s-au născut şi trăiesc la Ţîmpoceni. Domnule Wendling, domnule vice, domnilor consilieri, domnule director şi cucernice părinte, v-aţi da copilul la o asemenea şcoală? Cu toţii sînteţi jupânii de pardon ai săptămînii. Şi poate ai lunii şi ai anului.

Fiţi sociabili!