Your browser does not support the audio tag. https://live.radiotop.ro/radio/8000/radio.mp3?1605648477
Acasă Editorial Un om despre care încă se vorbește

Un om despre care încă se vorbește

Dacă stai de vorbă cu deputatul PNL de Suceava Ioan Balan afli că treaba-i bună. Că în ciuda faptului că cele mai importante ministere, acelea cu bani pentru investiții, au ajuns la USR-PLUS sau la UDMR, Sucevei îi va fi bine, în sensul că nu va fi sărită la investiții, chiar dacă administrația județeană este condusă de PNL. Acest lucru este posibil datorită relațiilor bune existente între liderii liberali suceveni și miniștrii de la Transporturi și Dezvoltare, spune deputatul PNL Ioan Balan. Deputatul susține că are o relație de apropiere cu șeful de la Transporturi, Cătălin Drulă: „L-am cunoscut pe ministrul Drulă în mandatul trecut. Ne-am consolidat relația la sfîrșitul anului trecut, cînd am făcut parte din echipele de negociere pentru funcțiile de conducere din Camera Deputaților și pentru conducerile și componența comisiilor. Am stat aproape o săptămînă de la ora 08.00 dimineața pînă la ora două – trei noaptea în discuții, iar asta ne-a apropiat foarte mult. E un om capabil și dornic de afirmare”.

Conform aceluiași deputat, cu șeful de la Dezvoltare, Cseke Attila, se împacă bine președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur: „Cseke Attila este într-o prietenie foarte, foarte bună cu Gheorghe Flutur, o prietenie izvorîtă din alianțele pe care le-au făcut. Gheorghe Flutur era negociatorul din partea partidului nostru (n.r. – PDL), iar Cseke era negociatorul UDMR. Au rămas într-o prietenie strînsă și întotdeauna cînd ne vedem în Parlament Cseke mă roagă să-i transmit salutări domnului președinte Flutur”.

Și pentru că în cadrul emisiunii de la Radio Top tot veni vorba despre Cseke Attila, Ioan Balan și-a adus aminte de regretatul medic Cristian Irimie, care era secretar de stat la Ministerul Sănătății pe vremea când liderul UDMR înainte amintit era conducătorul ministerului: ”Cseke s-a înțeles foarte bine și cu domnul Irimie. Dumnezeu să-l ierte pe domnul doctor Irimie, un coleg, un prieten, un camarad extraordinar, dar nu știu pe cineva care să fi avut o relație rea cu dumnealui. Dacă vorbim la nivel de secretari de stat, el este dat și acum ca exemplu de <așa se face>. El a fost secretar de stat din partea PDL. Colegii din toată țara își amintesc și azi că dacă la Guvern nu găseai un secretar de stat, cu siguranță îl găseai pe Cristian Irimie, care tot timpul căuta soluții la problemele ridicate”.

Pot să confirm că domnul Irimie era extrem de apreciat de domnul Cseke și că cei doi au avut o relație foarte bună. Pe de altă parte, Ioan Balan putea să nu spună nimic despre Cristian Irimie, care a trecut la cele veșnice în toamna anului trecut. Însă, faptul că a spus și a avut cuvinte atît de frumoase la adresa regretatului medic înseamnă că acesta chiar l-a apreciat sincer și chiar regretă dispariția sa. Că doar domnul Balan nu are nimic de cîștigat dacă vorbește acum în termeni laudativi despre domnul Irimie.

Este îmbucurător faptul că sînt oameni care nu uită. Care nu-i uită pe alți oameni. De regulă, mai ales atunci cînd vine vorba despre persoane publice, se înghesuiește toată lumea să spună cuvinte frumoase și să își facă o cruce mare, după care merge la priveghi cu o coroană, pune ceva pe pieptul celui decedat și aia e. Viața merge mai departe, cu noi provocări și cu așternerea unui văl gros de uitare. Însă, mai sînt și excepții, după cum se poate observa. Dar pentru asta e nevoie și de material din partea ”clientului”, pentru a avea cu ce lucra. Or, medicul Cristian Irimie a produs suficient material. Domnul Irimie a lăsat loc de ”bună ziua” ca profesionist și ca om, și de aceea nu a fost uitat. De aceea încă se mai vorbește despre el.

Exit mobile version