Your browser does not support the audio tag. https://live.radiotop.ro/radio/8000/radio.mp3?1605648477
Acasă Editorial Poate ar trebui să intre în scenă vedetele

Poate ar trebui să intre în scenă vedetele

În opinia mea, cele două tabere ar trebui să se respecte reciproc. Mă refer la tabăra provaccinare anti-COVID și la cea care este împotriva vaccinării. Nici cei care cred în vaccin nu trebuie să-i judece aspru pe cei care sînt împotriva acestuia, și nici invers. Vaccinul nu este obligatoriu și fiecare face cum dorește. Însă, cred că explicațiile oferite de autoritățile de la noi, dar și de specialiștii din alte țări sînt suficient de solide ca să te convingă să faci pasul către cabinetul medical unde se administrează vaccinul.

La Suceava, campania de vaccinare a început inspirat. Prima persoană vaccinată a fost medicul Monica Terteliu, șefa Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, care a trecut prin boală de două ori. Invitat la Radio Top, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a spus că este convins că toți cei care au fost infectați cu noul coronavirus se vor vaccina. Mă gîndesc că Dorin Goian, fostul internațional de fotbal, care a trecut și el prin boală, se va vaccina cînd îi va veni rîndul și va face public acest lucru. Dorin este o persoană foarte cunoscută la Suceava, și nu numai, și ar ajuta mult campania provaccinare.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur consideră că Biserica Ortodoxă din România, dar și celelalte culte religioase ar trebui cooptate în acțiunea de promovare a vaccinării anti-COVID: „Marile provocări ale societății trebuie să-i aibă parteneri pe cei mai influenți. Biserica, toate cultele trebuie chemate pentru a se discuta cu ele și pentru a le lua drept partenere de comunicare”.

Oare ce ar fi ca arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, să se vaccineze și să posteze pe site-ul arhiepiscopiei dovada vaccinării? Și șeful Bisericii Catolice ar putea să facă asta, ca și reprezentanții celorlalte culte. Bineînțeles, dacă toți aceștia îndeplinesc condițiile pentru a fi vaccinați acum și dacă își doresc să se vaccineze.

Bine pentru campania care încearcă să pună frînă noului coronavirus ar fi și ca artiști cunoscuți de la noi să se vaccineze, ca de exemplu Sofia Vicoveanca și Margareta Clipa. Și lista rămîne deschisă.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Exit mobile version