Your browser does not support the audio tag. https://live.radiotop.ro/radio/8000/radio.mp3?1605648477
Acasă Editorial Cred în Cel de Sus, dar sînt cu cel de sus

Cred în Cel de Sus, dar sînt cu cel de sus

PNL Suceava s-a hotărît să-l abandoneze pe Ludovic Orban și să meargă cu Florin Cîțu. Cel puțin asta spune în declarațiile sale publice președintele Organizației Județene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur, și asta este linia pe care le-a trasat-o liberalilor suceveni care vor fi delegați la congresul de alegeri. Unii nu sînt de acord, însă tac și înghit. Sau poate că spun ca domnul Flutur și vor face ca ei. Depinde cum se va vota, pentru că dacă va fi cu vot la vedere, atunci vor urma cu toții direcția impusă de domnul Flutur.

Ludovic Orban este cel care în bătălia cu Florin Cîțu, perceput ca un fel de useristoplusist care este adeptul teoriei că avem nevoie de spitale, și mai puțin de catedrale, că familia tradițională și-a trăit traiul și și-a mîncat mălaiul și că elevii din cele mai mici clase trebuie să aibă parte de o educație sexuală fără perdea, a scos din mînecă un popă de treflă și un tricolor: ”Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurînd pe Biblie şi nu i-am văzut făcînd cruce. Trebuie să fim un partid care să fie puternic legat de biserică, un partid care să promoveze morala creştină ca fundament al moralei publice. Noi trebuie să fim un partid care să sprijinim toate valorile tradiţionale ale românilor, valori cum sînt familia, biserica, satul românesc, comunitatea. Noi sîntem un partid care nu are voie niciodată să-şi uite trecutul. Noi trebuie să fim partidul care să se bată, aşa cum s-a bătut Brătianu la negocierile pentru pace riscîndu-şi funcţia de prim-ministru pentru a apăra interesele fundamentale ale României în faţa oricărui partener atît de la nivel european, cît şi de la nivel internaţional”.

Pe Florin Cîțu nu-l vom auzi niciodată spunînd așa ceva. Niciodată. Și chiar dacă ar rosti măcar cîteva din vorbele spuse de Ludovic Orban nu le-am înțelege, pentru că premierul vorbește împiedicat, de parcă ar avea mereu bomboane în gură.

La o primă vedere, luînd de bun ce spune domnul Orban și cunoscînd atitudinea domnului Cîțu, pare de neînțeles atitudinea liberalilor suceveni. Gheorghe Flutur organizează slujbe de comemorare a voievozilor Moldovei, se îmbracă în straie țărănești și se pune în fruntea pelerinilor care merg la Mănăstirea Putna și invită soborul de preoți la toate manifestările importante. Primarul Sucevei, Ion Lungu, este și el un apropiat al Bisericii, unul chiar foarte apropiat, acesta nelipsind de la slujbele din zilele de sărbătoare. Ca să nu mai vorbim de primarii liberali de la țară care-și țin bundița pe cuier lîngă sacoul de stofă și care cunosc bisericile din sat poate mai bine decît primăriile pe care le conduc.

Așadar, mulți dintre liberalii suceveni sînt cu credință afișată în Cel de Sus și, în mod normal, ar trebui să meargă alături de Ludovic Orban. Însă, aceiași liberali știu că pe lumea asta trebuie să fie cu cel de sus, cu premierul adică, cu Florin Cîțu, cu cel care are în mînă pîinea, cuțitul și cheia de la visteria Țării, acolo unde sînt banii pentru localități și județe. Inclusiv pentru bisericile lor. Doamne ajută! Și ferească Dumnezeu!

Exit mobile version