Your browser does not support the audio tag. https://live.radiotop.ro/radio/8000/radio.mp3?1605648477
Acasă Editorial Ai trădat, ești premiat

Ai trădat, ești premiat

Nici bine nu s-a răstit primarul PSD al Fălticenilor, Cătălin Coman, la conducerea județeană a partidului din cauza modului de alcătuire a listelor electorale, că în localitate și-a și făcut apariția ministrul PNL al Culturii, Bogdan Gheorghiu. Domnul Gheorghiu a avut numai cuvinte de laudă la adresa domnului Coman, pentru că la nu-știu-care obiectiv cultural se lucrează. La doar cîteva zile de la prima vizită de lucru a ministrului, a urmat o a doua, de astă dată la Muzeul ”Ion Irimescu”, unde urmează să se facă și să se dreagă. Între cele două vizite ale ministrului, primarul a ieșit public să spună că acesta va sprijini Fălticeniul pentru a primi statutul de stațiune turistică cu caracter cultural. Ce-o fi aia, nu e prea clar.

Cătălin Coman s-a enervat, pe bună dreptate, pe conducerea partidului pentru că a acceptat ca Bucureștiul să i-l bage pe gît pe băiatul lui Cristian Popescu-Piedone, care a fost plasat pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților, loc considerat eligibil, pe poziția care a fi trebuit ocupată de deputatul Alexandru Rădulescu, profesor la Colegiul ”Nicu Gane” Fălticeni. Pentru ieșirea publică vehementă împotriva propriului partid, domnul Coman a fost premiat pentru început cu două vizite de ministru. Urmează, cu siguranță, și alte premii, cum ar fi alocările bugetare pentru diferite proiecte.

Nici bine nu s-a răstit primarul PMP al comunei Pojorîta, Bogdan Codreanu, la adresa candidaților partidului său, că acesta a și fost premiat cu o vizită de nivel și mai înalt. Asta pentru că domnul Codreanu a fost și mai dur decît domnul Coman. Acesta, după ce și-a atacat colegii, a spus nici mai mult nici mai puțin că el va vota listele PNL, pentru că „în opinia mea, în acest moment, PNL vine cu cea mai competentă listă de parlamentari, acest fapt fiind ușor de demonstrat. Remarcăm aici demnitari cu o importantă activitate benefică pentru județ, dar și persoane cu o vastă experiență în administrația publică, care înțeleg cu adevărat necesitățile legislative semnalate de colegii mei primari și de cetățenii județului. Eu, spre deosebire de mulți alții, am puterea să recunosc meritele unui partid atunci cînd acestea sînt evidente și să critic dur atunci cînd consider că este cazul”. Spre deosebire de lista PSD, unde Bucureștiul și-a băgat coada, pe lista PMP pentru Camera Deputaților, pe prima poziție, apare fostul viceprimar al Sucevei, Marian Andronache, cu care Bogdan Codreanu era toată ziua mască în mască în timpul campaniei pentru alegerile locale din 27 septembrie. Pentru deserviciile aduse PMP și pentru lingușirea PNL, primarul de la Pojorîta a fost premiat cu o vizită a premierului Ludovic Orban și a ministrului Transporturilor, Lucian Bode, care vineri, 20 noiembrie, au fost acolo pentru că, sanchi, CFR a făcut nu știu ce demonstrație cu un tren de lucru.

PNL-ul, prin vocile lui Klaus Iohannis și Rareș Bogdan, a tot spus că liberalii nu vor face racolări de la Ciuma Roșie, dar au făcut. Și iată că nici nu se pot opri din racolat. Însă, nu cu acte, pentru că nemulțumiții și-ar pierde funcțiile de primar.

Poate că PNL-ul o fi urînd trădarea, dar se vede că tare îi mai iubește pe trădători, pe care-i premiază imediat pentru lipsa lor de fair-play. Se dovedește încă o dată că Politica este practicanta celei mai vechi meserii din lume. Și, ca să nu avem vorbe că umblăm cu discriminări, o să adăugăm și că Politicul este practicantul celei mai vechi meserii din lume.

Exit mobile version