Dumitru Teodorescu

Pentru luni, 22 aprilie, la Biblioteca „I. G. Sbiera”, era programat un eveniment dedicat apariţiei ediţiei cu numărul 8.000 a cotidianului „Crai Nou”, unul din cele trei cotidiane sucevene şi cel mai vechi. Un număr impresionant de ediţii de ziar, într-o ţară în care presa scrisă nu prea mai are căutare şi în care redacţiile, mai toate, se zbat în sărăcie. Multe, chiar foarte multe ziare cu vechimea „Crai Nou” s-au închis ori s-au refugiat pe internet. Deci, putem vorbi despre o adevărată performanţă.

În cei aproape 30 de ani de apariţie neîntreruptă, „Crai Nou” s-a încăpăţînat să rămînă pe aceeaşi linie: un ziar ponderat, care s-a străduit să se ferească de excese, care a reprezentat şi reprezintă o tribună cu intrare liberă, unde toţi cei care au avut ceva de spus şi au vrut să o facă au primit spaţiu tipografic. Ei, nu chiar toţi, pentru că ziarul nu permite punctele de vedere extremiste şi limbajul mai colorat, pe care-l întîlnim astăzi la tot pasul în spaţiul public, adică şi la tv, şi la radio, şi în presa scrisă, şi pe reţelele de socializare.

Poate că ziarului i se poate reproşa lipsa de viteză, lipsa de reacţie imediată la unele evenimente, însă aceasta este compensată de paginile tihnite în care sînt tratate pe larg subiectele din sfera artei şi culturii. Cu o echipă subţiată de cura de slăbire impusă de piaţă, „Crai Nou” continuă să reziste datorită eforturilor jurnaliştilor mai vechi sau mai noi.

Felicitări pentru reuşită directorului Dumitru Teodorescu, redactorului şef Liviu Dorin Clement, celorlalţi condeieri, celor de la machetare şi colaboratorilor. Mult succes în continuare şi la cît mai multe apariţii!

Fiţi sociabili!