Dumitru Mihalescul

Dumitru Mihalescul. Deputatul PNL de Rădăuţi, fiindcă la o săptămînă după ce a fost lămurită problema manualului de Geografie cu greşeli, s-a trezit şi dumnealui să întrebe dacă ministrul Valentin Popa are de gînd să facă ceva pentru remedierea situaţiei.  

În atenţia deputatului PNL de Rădăuţi, Dumitru Mihalescul: „Ministerul Educației Naționale a decis să solicite Editurii Didactice și Pedagogice (EDP) retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a. În acest caz, toate costurile vor fi suportate de EDP, care își rezervă dreptul de a îi acționa în instanță pe cei vinovați pentru daunele aduse. Precizăm că decizia de retipărire a manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a vine după o analiză amănunțită, în urma căreia s-a constatat că multiplele erori nu pot fi corectate printr-o simplă erată. Noile manuale vor fi trimise în școli în cel mai scurt timp posibil. Varianta digitală corectată a manualului de Geografie de clasa a VI-a va fi postată pe platforma manuale.edu.ro în cursul acestei săptămâni, astfel încât să poată fi folosită de elevi și profesori din prima zi de școală. Ministerul Educației Naționale a întreprins până acum toate demersurile și a folosit toate pârghiile legale necesare pentru a asigura manuale noi pentru începutul anului școlar 2018-2019. În acest moment, procedura de tipărire a manualelor este în derulare și nu este blocată (…)”.

Comunicatul Ministerului Educaţiei a fost publicat pe site-ul instituţiei pe 27 august. Pe 3 septembrie, domnul Mihalescul s-a trezit să-i ceară ministrului PSD al Educaţiei, Valentin Popa, să spună dacă intenţionează să retipărească manualul de Geografie, „astfel încît elevii să nu fie nevoiţi să aibă pe bănci informaţii greşite”.

Domnule deputat, atunci cînd o să vreţi să vă mai băgaţi în seamă, apucaţi-vă şi actualizaţi-vă informaţiile.

Fiţi sociabili!