Drumul spre candidatură trece prin Vereşti

Vineri, 27 septembrie 2019, în jurul orei 10,00, pe podul dintre Vereşti şi Udeşti s-a turnat filmul electoral „Drumul spre Botoşani trece prin Vereşti”. Regia Gheorghe Flutur, în rolul principal – Gheorghe Flutur, în rolul secundar – Vasile Rîmbu, în rolul jurnaliştilor – jurnaliștii, iar în rolul podului – podul  

Drumul spre candidatură trece prin Vereşti

A auzit cineva de vreun cetăţean din municipiul Suceava care pentru a ajunge în municipiul Botoşani o ia prin Vereşti? Nu? Ei, n-aţi auzit pînă acum, pentru că abia ce-a apărut acest tip de cetăţean. Taman cînd preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, vorbea cu jurnaliştii şi le spunea cum a reparat dumnealui podul de la Vereşti şi cum se va circula pe acolo şi la vale, şi la deal, şi ziua, şi noaptea, şi cu maşini mici, şi cu biciclete.

Cetăţeanul respectiv nu este unul oarecare, ci managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, cel care în urmă cu o săptămînă stătea la aceeaşi masă cu Gheorghe Flutur în cadrul evenimentului „Spitalul comunităţii tale”, masă la care nu a avut loc şi primarul PNL al Sucevei, Ion Lungu, situaţie care a întărit speculaţiile că Gheorghe Flutur s-a distanţat de domnul Lungu pentru a se putea apropia mai mult de domnul Rîmbu.

Ca din întîmplare, domnul Rîmbu şi-a făcut apariţia pe pod în zîmbetele pe sub mustăţi ale jurnaliştilor şi-n zîmbetele largi ale domnului Flutur, care a jucat rolul surprinsului. Şi i-a ieşit rolul, pînă cînd s-a dat de gol spunînd că „el (Vasile Rîmbu – n.r.) merge după materiale şi-l ajutăm să meargă pe scurtătură”.

Astfel, domnul Flutur este inventatorul scurtăturii lungi, pentru că numai scurtătură nu înseamnă să mergi de la Suceava la Botoşani prin Vereşti, căci domnul Rîmbu a afirmat că merge după „materiale” la Botoşani. Regizorul Gheorghe Flutur nu s-a putut abţine şi profitînd de faptul că Ministerul PSD al Transporturilor tot nu a inaugurat şoseaua de centură a Sucevei i-a spus actorului din rolul secundar Vasile Rîmbu: „Puteai să mergi pe centură, pe aia ocolitoare. Ha! Ha! Ha!”. (Şoseaua a fost inaugurată pînă la urmă de ministrul Răzvan Cuc în după-amiaza zilei de 27 septembrie). O altă scurtătură lungă, pentru că ar fi trebuit făcut un ocol şi mai mare în drumul spre Botoşani.

Aşteptăm şi alte întîlniri întîmplătoare pe podurile judeţului între domnii Flutur şi Rîmbu, dar şi să vedem în ce rol îl va distribui domnul regizor Flutur pe domnul actor Rîmbu: în cel de candidat la Primăria Suceava sau în cel de candidat la Parlament?

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!