Drum bun, drum bun toba bate, drum bun, votanţi buni/ Asfaltăm cum scrie-n carte, drum bun, votanţi buni!

După ce Gheorghe Flutur a scos Guvernul PSD din birou şi l-a adus la şoseaua de centură a Sucevei, acum Guvernul PSD l-a scos pe Gheorghe Flutur din birou şi l-a trimis pe drumurile judeţene, iar acesta bate toba vestind marile asfaltări

Drum bun, drum bun toba bate, drum bun, votanţi buni/ Asfaltăm cum scrie-n carte, drum bun, votanţi buni!

De vreo două săptămîni, redacţiile sucevene primesc comunicate cu fotografii care-l înfăţişează pe Gheorghe Flutur Drumarul. Preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, apare mereu în compania unor utilaje de asfaltare şi călcînd pe un drum proaspăt asfaltat sau doar decapat şi pregătit să primească un strat de asfalt fierbinte.

Zilele trecute, domnul Flutur anunţa că Stulpicaniul începe să se bucure de asfalt. Că a fost turnat asfalt de la ieşirea din Frasin şi pînă la intersecţia spre Gemenea şi că urmau să se finalizeze cei patru kilometri de drum care leagă Stulpicaniul de Gemenea.

Stă la rînd drumul Gemenea – Codrii Seculari de la Slătioara: „Acest drum, pe care dorim să-l și lărgim, este foarte afectat, astfel că mai întîi se vor face lucrări de pietruire și de lărgire a patului drumului, urmînd ca apoi să aplicăm două straturi de asfalt”.

Gheorghe Flutur Drumarul le-a cerut angajaţilor de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava să înceapă întocmirea documentației pentru modernizarea drumului dintre Cîmpulung Moldovenesc şi Stulpicani, pentru că „este încă un drum cu un peisaj de o frumusețe rară. Noi am intervenit deja pe acest drum pentru a repara un pod afectat de ape”.

Alt drum la care au început lucrările este Frasin – Stulpicani – Ostra – Broșteni. Conform preşedintelui CJ, se mai fac lucrări la Poiana Negri şi la Horodniceni şi urma să înceapă treaba la drumul Cajvana – Botoșana.

Ce-i cu drumariada asta, explicăm în pagina 3.

Poate că nu va fi 17 septembrie, aşa cum au tot spus oficialităţile, dar probabil că pînă la sfîrşitul lunii, dacă nu în octombrie, în sfîrşit va fi inaugurată şoseaua de centură a Sucevei. Şosea pe care au început lucrările în forţă prin primăvara acestui an, după ce Gheorghe Flutur şi-a pus o lopată pe umăr şi a dat o raită pe şantier, iar în cîteva zile şi-au făcut apariţia mai multe utilaje, mai mulţi muncitori, dar şi ministrul PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, care l-a acuzat pe preşedintele PNL al CJ că face circ.

Ei, acum a venit rîndul Guvernului PSD să-l scoată pe Gheorghe Flutur pe teren. Aşa cum spuneam, inaugurarea şoselei de centură este iminentă, iar domnul Flutur Drumarul pregăteşte terenul pentru a ştirbi din evenimentul la care îşi vor face apariţia mai mult ca sigur reprezentanţi ai Guvernului PSD şi parlamentarii acestui partid.

Gheorghe Flutur va bate toba că guvernelor PSD le-a trebuit o grămadă de ani să termine un drum început de dumnealui şi de Guvernul PDL, aşa că realizarea social-democrată e mai multe nerealizare. Şi va mai spune preşedintele PNL al CJ că în timp ce el a refăcut o grămadă de drumuri, chiar dacă Guvernul PSD nu prea l-a ajutat cu banii, social-democraţii au făcut numai un singur drum.

Sorin AVRAM  

Fiţi sociabili!