Dragnea, cu mustaţa în cafea, suc şi muştar

Liviu Dragnea, la Antena 3: „Vorbeam cu Codrin Ştefănescu aseară, cînd ne întorceam de la Giurgiu, şi spunea că are nişte mătuşi, doamne foarte educate, pregătite, foarte finuţe şi rasate, care ani de zile nu ieşeau la restaurant şi de cîteva luni de zile merg frecvent la restaurant împreună. Mănîncă ce mănîncă, beau un suc, beau o cafea. Şi au spus:  «Acum începem să ne permitem, nu ne mai este frică de ziua de mîine, nu mai eşti obligată să alegi între medicamente şi mîncare, între mîncare şi facturi»”.

Aşadar, PSD, domnul Dragnea personal, le-a dat mătuşilor domnului Ştefănescu, dar şi altor mătuşi din această ţară, bani de mîncare, suc şi cafea. Aşadar, cele două mătuşi ale lui Codrin Ştefănescu merg des la restaurant. Totuşi, dacă nu au fost judecătoare sau procuroare, ca să fi avut pensii de 20.000 de lei şi care să le fi crescut la 30.000 de lei datorită competenţei Guvernului PSD-ALDE, e greu de crezut că doamnele stau mai toată ziua la local. Şi, oricum, la restaurantele la care-şi permit să meargă domnii Dragnea şi Ştefănescu, doamnele nu au ce căuta, pentru că o cafea este minim 15 lei, un suc 10 lei, iar un felul doi pe puţin 50 de lei. Apoi, de regulă, mătuşile, fie ele din Suceava, Ploieşti sau Bucureşti, preferă intimitatea propriilor locuinţe. Acolo se bea o cafea în care, eventual, se poate ghici, se „serveşte” un şerbet făcut în casă şi se muşcă dintr-un cornuleţ cu magiun proaspăt scos din cuptor. De regulă, mătuşile merg la restaurant cînd serbează 50 de ani de la absolvirea liceului ori cînd este cîte un praznic.

La cîte minciuni a spus Liviu Dragnea de-a lungul carierei sale de persoană publică, e greu să-l crezi că a existat într-adevăr dialogul redat la postul de televiziune. În fine, presupunînd că aşa stau lucrurile, adică presupunînd că mătuşile domnului Ştefănescu merg acum la restaurant pentru că le-au fost majorate veniturile, putem vedea cît de jos zboară liderul PSD. Înţeleg că domnul Dragnea a încercat să demonstreze că el este om din popor şi că se gîndeşte tot timpul la binele persoanelor de vîrsta a III-a spre a IV-a, care formează electoratul ţintă al PSD, dar, totuşi, să vii cu o astfel de poveste lacrimogeno-bătrîneasco-populistă spune multe despre preşedintele principalului partid de guvernămînt şi adevăratul premier al României. Spune că nu poţi să te aştepţi de la Liviu Dragnea să vorbească de la egal la egal cu liderii europeni, să aducă investitori importanţi, să vină cu viziuni pe termen lung pentru România, dat fiind faptul el se aşează la masă cu două mătuşi şi-şi moaie mustaţa în sucuri şi cafele şi aşteptă să şi-o moaie şi-n muştarul de la micii care se aud cum sfîrîie pe grătarele încinse împrăştiate pe tot cuprinsul patriei în faţa restaurantelor pline ochi de pensionari. 

Fiţi sociabili!