Dragi mitingiști,

Înainte de a intra în subiectul propriu-zis, mă văd obligat să aduc la cunoștința cititorilor acestei rubrici o constatare care realmente m-a neliniștit, anume că deși rubrica asta, ca de altfel mai toate din această revistă, ar trebui să fie una cu mult umor, de ceva vreme încoace umorul m-a părăsit aproape în totalitate. Nu că aș fi devenit eu vreun trist, dar cînd te apuci să scrii despre alde Iohannis, Corduța, Portocală, Lazăr și alți d-ăștia nu prea îți mai vine nici măcar să zîmbești, nicidecum să îi mai faci și pe alții să rîdă. De aceea, îmi exprim speranța că se vor căra cît mai repede și, am eu așa un feeling, că o să murim cu toții de rîs cînd vor începe să înfunde brutăriile.

Ei, dragi mitingiști, noroc de voi că mi-ați readus buna dispoziție și implicit zîmbetul, ba chiar hohotul de rîs. V-am văzut pe cîțiva dintre voi pe la televiziuni de tot felul, de la alea vîndute actualei guvernări, pînă la alea vîndute panaramelor alorlalte, autoproclamate „opoziție”. Opoziție la ce!?, îți vine să întrebi. Că dacă era vorba de „o poziție”, ne-am fi dat frîu liber imaginației și aflam pînă la urmă care-i aia. Nu facem aici nici o asociere cu cele rezultate din fel de fel de numere de înmatriculare…

Revin: v-am văzut și v-am auzit zicînd-o, cel mai adesea, p-aia cu „așa nu se mai poate!”. Mă rog frumos, dragi mitingiști, unde nu se mai poate? În Anglia, în Spania, în Italia? Dacă nu se mai poate, haideți înapoi. Aaa, aici nu se mai poate!? În România, adică? Păi ce morții (și răniții, desigur!) vă f… reacă pe voi, de-acolo, grija de ce-i aici? Reformulez: de ce dracu’ zbieraţi numai pe o direcție? De ce nu zbieraţi și că Lazăr o acoperă pe Corduța, care îl acoperă pe Iohannis, care prin fals în acte fură case și-și însușește niște sute de mii de dolari pe care 99% dintre voi, amărîților, nu i-ar cîștiga nici în 99 de vieți muncind cîte 99 de ore pe zi! Și știți ce v-ar zice neobrăzatul aflînd despre asta? Că aveți ghinion! Cum tot ghinion o fi și faptul că mitingul a rămas să vi-l organizeze un papagal care și-a luat zborul întocmai și la timp.

Uite: eu scriu chestia asta cu o zi înainte de miting. Fac pariu că milionul ăla va fi alcătuit din maximum 30, hai 40 de mii de participanți, cu Sică cu tot! Uite, d-aia vă mulțumesc: că m-ați înveselit brusc. În rest, s-auzim de bine și, dacă aveți ceva de schimbat, încercați la alegeri. Sănătate și virtute!

Doru POPOVICI

Fiţi sociabili!