Dragi magistrați-manifestanți,

V-am văzut, bată-vă norocul, că mîndri mai erați!, cum stăteați domniile voastre pe picioarele de dinapoi pe scările alea de la o instituție care, în generozitatea ei, vă rabdă pe toți, indiferent de cît de corupți, de agramați și de tupeiști ați fi. În moțul trebii, domnișorul acela cu un glăscior care te face să crezi că nu chiar toate persoanele de sex masculin sînt dotate și cu laringele adecvat, ăl’ de face bărbatu’ să vorbească mai gros.

Nu tonul, nici timbrul vocal al domnișorului în cauză e o problemă, ci faptul că spiritul de turmă (era să scriu „gregar”, dar văzîndu-vă, și mai ales auzindu-vă, mi-am zis că n-are rost, cu semialfabetizații, să te riști la cuvinte atît de complicate, așa că am scris – sper!- pe înțelesul vostru pe deplin limitat) v-a mînat pe scările alea, ba încă și în postura de umili servitori ai numitului Cristi Danileț, semialfabetizatul cu glăscior de soprană despre care tocmai vorbirăm mai sus. În această – să-i zicem totuși așa – calitate, ați reușit să vă faceți de panaramă pe de-a-ntregul, mai ales cînd fîlfîiați hîrtiile alea A4 (care bănuiesc și că fuseseră cumpărate din bugetul instituției, la rubrica „consumabile”, deci… imputabile!) pe care unul, sigur mai deștept decît voi, v-a făcut să mîzgîliți ceva cu Comisia de la Veneția… adică exact aia care impune inversul revendicărilor voastre de fraieri frustrați și semialfabetizați! În asemenea situație, nu mai miră pe nimeni dintre cei cu I.Q. de 14 (deci superior vouă) că reacțiile la minunata stand-up comedy pe care ne-ați oferit-o sînt doar de două feluri: cea a oamenilor normali care vă apostrofau și vă înjurau exact atît cît meritați, și cea a… ălorlalți, categorie în care pe lîngă voi înșivă mai figurează și numitul Augustin Lazăr, de meserie… mirat! Ideea e că nu pot să cred că în fiecare nouă dimineață în care se trezește (de deșteptat nici vorbă!), numitul Lazăr nu se miră pe rupte că e încă liber. Și la fel cred că vă mirați și voi.

Însă nu vă faceți griji: se apropie. Cum ce? Nu vă spun, că oricum n-ați pricepe, din motivele expuse mai sus. Cum n-ați priceput nici că legea nu vă permite să organizați manifestații.

Doru Popovici

Fiţi sociabili!