Dragă UE,

O bună bucată de vreme, în urmă cu ceva ani, ți-am înțeles reticența, nedumeririle, suspiciunile, în legătură cu preconizata, pe atunci, prezență a noastră, a românilor, în rîndurile tale. Te fereai cumva de noi poate nu ca de holeră, dar cam ca de sălbaticii de prin fundul Amazoniei, despre care nu erai tocmai convinsă că nu sînt canibali.

Ne-ai pus atunci fel de fel de condiții pentru a ne permite și nouă prezența acolo, pe lîngă voi, cei care dețineți suficientă bogăție încît să vi se pară că aveți și cultură, și maniere, și educație, ba chiar și școală mai multă și mai brează decît noi, lucru pe care noi îl văzuserăm deja pe la alde Becali, că și ăsta e convins, asemenea dumneavoastră, că dacă ai bani, ai de toate. Chiar mă gîndesc uneori că domnia sa și-o fi consolidat convingerile astea idioate pe vremea cînd v-a fost coleg, europarlamentar adică! În anii scurși de cînd avem statut de tolerați în minunata construcție în care singurii cu adevărat demni, englezii, și-au băgat cu entuziasm picioarele, am avut și noi prilejul să vă privim cu atenție, chiar să vă studiem ca pe insectele din insectar, concluziile pe care eu, cel puțin, le-am putut trage, fiind că domniile voastre vă aflați la granița dintre catastrofal și penibil. Prin comparație cu dumneavoastră, pînă și o creatură vag asemănătoare bipedului obișnuit (să zicem domnul Becali, fostul dv. coleg) pare un veritabil gentleman, manierat și cult. Ia puneți-l alături de marele dv. șef, drojderul ăla de Timmermans, și vedeți care iese mai de bine!

Ca să n-avem vorbe, iar hohotul de rîs la adresa domniilor voastre să ne fie deplin, hai să vedem ce scrie în fișa postului drojderului, care pe lîngă vicepreș. al Comisiei Europene, mai este și „… Comisar European pentru Reglementări Superioare, Relații Interinstituționale, Domnia Legii și Carta Drepturilor Fundamentale ale Omului…”!!! Păi dacă drojderul răspunde de Domnia Legii, cum naiba să nu aibă nevoie de Corduța în moțul procurorilor!? Stai liniștită, dragă UE, nu-i nimeni mai de-o mamă cu voi decît Corduța. Luați-o și țineți-o pînă la adînci pensii, că oricum i-o fi mai bine în libertate.

Doru POPOVICI

Fiţi sociabili!