Dragă Coaliție Conducătoare,

Atunci cînd te-am votat, am făcut-o împotriva convingerilor mele din vremurile de demult, ba și de mai încoace, adică și de cînd numitul Iliescu s-a coțopenit în moțul țării (ba încă și preț de patru mandate, ceea ce e halucinant de-a dreptul), și de cînd îmi promisesem că n-o să mai votez niciodată în viață cu ceea ce în terminologia politică se numește „stînga”.

Chestia care mă disculpă cumva măcar în propriii mei ochi este faptul că la noi habar n-ai care-i stînga și care-i dreapta, cît despre centru, ce să mai vorbim!

Iar ca șmecheria românească să fie cu adevărat biruitoare, de 29 de ani încoace asistăm la mutări absolut năucitoare dintr-o parte în alta, atît la oameni, cît și la partide. Cum nu-i așa? Dar de alde PDL care se dădea de-a dreptul de dreapta, în timp ce era membru al Internaționalei Socialiste vă faceți că ați uitat!? În sfîrșit, nu mă apuc eu aici să fac istoria trădărilor și minciunilor.

Vreau însă să spun că din moment ce eu m-am răsucit și v-am votat pe voi, ăștia de la PSD, acum am și pretenții, atît de la voi, cît și de la aliații la guvernare. Una de bun simț și cred că și lesne de înfăptuit ar fi aceea de a mă scăpa pe mine, om cu frica lui Dumnezeu și iubitor de neam și de țară, de Ăla. Asta, zic eu, se putea realiza încă din momentul în care a mugit că „trebuiau să moară oameni ca să se schimbe guvernul”. A doua oară a fost chiar cînd l-a proțăpit pe neterminatul ăla de Cioloș în moțul trebii. O alta a fost cînd a refuzat să o destituie pe numita Corduța. Încă una groasă și numai bună de folosit ca motiv pe deplin valabil pentru suspendare/destituire/ alegeri anticipate a fost cînd l-a pus pe papagalul ăla să o acuze pe Dăncilă de trădare. Apoi elogiile adresate numitului Lazăr (complice la infracțiunile Corduței, Portocalelor și tuturor ălorlalți, deci parte din grupul infracțional organizat, nu?) simultan cu refuzul de a semna retragerile/numirile miniștrilor în Guvernul României. Puse cap la cap, toate astea înseamnă nimic altceva decît trădare de neam și de țară. Eu mă simt trădat de ăsta. Voi nu? Păi atunci îi sînteți și voi complici, deci caut altceva de votat tura următoare. De ce ar trebui să-și încheie mandatul? De ce nu vă puteți descotorosi de el? Măi Coaliție, de cine dracu’ te temi în țara pe care cică o conduci!?

Doru POPOVICI

Fiţi sociabili!