Dr. Liliana Grădinariu

Suceava este tot timpul în pas cu moda. Dacă apare ceva la Bucureşti, Timişoara, Craiova, Sibiu sau Iaşi, apare peste puţin timp şi la Suceava. Au apărut medici falşi la Bucureşti, hop şi Suceava cu un caz asemănător.

Colegiul Medicilor Dentişti Suceava a sesizat Poliţia după ce a primit două plîngeri împotriva unei doamne care ar practica ilegal profesia de medic stomatolog într-un cabinet din cartierul sucevean Obcini.

Pornind de la acest caz, preşedintele CMDS, dr. Dan Gabriel Gospodaru, a spus că va propune Colegiului Naţional al Medicilor Dentişti să oblige cabinetele medicale să afişeze în sălile de aşteptare copii ale diplomelor celor care lucrează acolo şi copii după certificatele care le atestă competenţele. Ce soartă va avea propunerea domnului Gospodaru vom afla în curînd.

Pînă una alta salutăm iniţiativa directoarei Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Liliana Grădinariu, care a anunţat că toţi cei care au trecut pragul cabinetului în care lucrează asistenta medicală Rodica Şalgău, cea acuzată că practică ilegal meseria de doctor stomatolog, vor beneficia de analize medicale gratuite pentru depistarea a trei viruşi: pentru hepatita B, hepatita C şi HIV. Doamna Grădinariu a declarat că a luat această decizie pentru că este vorba despre o situaţie excepţională şi a adăugat că după ce se va termina operaţiunea de testare gratuită, contravaloarea analizelor va fi imputată persoanei pe numele căreia au fost depuse plîngeri la Colegiul Medicilor Dentişti.

Să sperăm că cei care au urcat pe scaunul stomatologic al cabinetului din cartierul Obcini vor auzi apelul lansat de şefa DSP şi îşi vor face analizele, iar acestea vor ieşi bine.  

Fiţi sociabili!