Dor de Crin Antonescu

·       Primarul PSD al Rădăuţilor, Nistor Tătar, a dat asigurări că lucrările la şoseaua de centură vor începe în luna mai. Mai sigur e că acestea vor demara în luna mai încolo.

·       Pe 19 aprilie va avea loc concursul de soluţii pentru monumentul dedicat Unirii, iar primarul Ion Lungu a spus că-şi doreşte „un monument simplu, pe înţelesul tuturor, dar şi calitativ, în acelaşi timp”. Noi ne gîndim că ar merge o bucată de bazalt de calitate, unde o mînă iscusită să scrie cu dalta „Monumentul Unirii”.

·       Cînd a fost la Bruxelles ca să ridice premiul „Suceava, destinaţie europeană de excelenţă pentru turismul cultural”, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, s-a întîlnit cu cîţiva suceveni plecaţi la muncă în Belgia şi s-a fotografiat alături de aceştia, ţinînd un copil în braţe. Iniţial, copilul s-a speriat şi a început să plîngă, crezînd că tanti Mariana s-a întors acasă, iar părinţii i-au adus un nene de la Suceava ca să aibă grijă de el cînd ei sînt plecaţi la muncă.

·       Unii dintre diasporeni i-au spus domnului Flutur că tare s-ar întoarce acasă, dar nu prea au la ce. Dar ce, votul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava din 2020 e chiar nimic?

·       Deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băişanu, susţine reînfiinţarea Editurii Didactice şi Pedagogice, spunînd că este nevoie de un monopol în acest domeniu atunci cînd „este vorba de educaţia copiilor noştri”. Opoziţia susţine că, trăind într-o economie de piaţă, ar trebui să existe concurenţă pe piaţa tipăriturii de manuale, chiar dacă în această piaţă există contestaţii care-i lasă pe elevi fără manuale mult după începerea şcolii. Ca să nu mai vorbim de calitatea proastă spre foarte proastă a conţinutului. La fel ca discursul unor politicieni ale căror „opere” ar merita să vadă lumina tiparului la Editura Didactică şi Demagogică.

·       Măicuţele de la Mănăstirea Dragomirna vor să înfiinţeze un magazin on-line unde să vîndă produsele naturiste pe care le prepară. La mănăstire se fac tincturi, siropuri şi creme de faţă, inclusiv o cremă cu extract de crin. Această cremă le este recomandată membrilor PNL care-i duc dorul lui Crin Antonescu.   

Fiţi sociabili!