Domnule Lazăr (Ălalalt)

După cum am promis tot în spațiul acestei rubrici, nu mă mai ocup aici de cel care în mod absolut abuziv și nejustificat a ajuns pentru ceva vreme să fie o mare sculă în peisajul public românesc, fraudulos înscăunatul procuror general Lazăr (de fapt și practic destituitul, numai că nesimțirea, care i-a fost mamă, tată și normă de viață, îl împiedică să se care, cu speranța că Securiștii + Procurorii = Love și că eternitatea s-a născut la Parchet), așa că pentru eventualii cititori mirați de formula de adresare trebuie să arăt că e vorba de un alt Lazăr, tot procuror (O fi o condiție?, că dacă-i așa, cei pe care nu vă cheamă Lazăr trebuie să vă luați gîndul de la a mai ajunge vreodată procurori!) și, din cîte se arată, unul cu apucături încă și mai ale dracului decît ceaușistul Lazăr – actualul.

Ăsta, viitorul (de fapt… fostul viitor, că doar n-om fi înnebunit cu toții, civili și militari deopotrivă, astfel încît să o înlocuim pe plagiatoarea Corduța Kovesi cu ucigașul – din culpă, dar care-i diferența!? – Lazăr ăl’ nou) șef la DNA, are o singură chestie care-l deosebește de Lazărul încă neurnit: nu are părul vopsit căcăniu, ca ăsta. Paranteză: asta doar fiindcă-i chel. Dar, la cîtă minte și educație (inclusiv estetică) au procurorii din țara lu’ Portocală, nu m-ar mira ca ăstălaltu’ să-și vopsească, tot căcăniu, mîndrețe de chelie!

Așadar, domnule fost viitor șef al DNA, strict omenește ai toată compasiunea mea pentru tragicul eveniment în care ai omorît un om. Ceea ce mă consternează de-a dreptul e tupeul nemăsurat cu care, în loc să dispari naibii din peisaj încă de atunci, eventual în vreo chilie pe la Tanacu (că și acolo se omoară femei), ție ți-a trebuit în continuare parchet, iar acum și ditamai funcția. Există un număr limită de omucideri de la care dosarele voastre să fie respinse, bă?

Doru POPOVICI

Fiţi sociabili!