Domnule Deputat Băișanu,

Trebuie să recunosc încă de la început că mi-ați dat ceva emoții în ultima perioadă de timp, începînd cam cu ziua în care nu ați mai ajuns la Radio Top pe motiv (sau pretext!?) de viroză, ceea ce n-ar fi fost chiar o nenorocire. Numai că trecînd ceva vreme de atunci, iar aparițiile dumneavoastră, cîndva aproape zilnice, în media la nivel național rărindu-se și ele pînă în pragul dispariției, începusem să creez scenarii.

Nu, nu legate de o eventuală boală mai de lungă durată, deoarece se vede pe fizicul dv. că sănătatea nu vă ocolește, ci mai degrabă de chestiuni politice, de abordări, de opțiuni, de interpretări, ce mai, de tot ceea ce ține de actualul dv. loc de muncă. Îmi aduceam aminte de interesantele dv. apariții pe posturile tv la care mă uit și eu zilnic, nu fiindcă ar fi clar orientate către anume zonă a politicului, ci fiindcă sînt de știri, iar eu cam cu asta mă hrănesc. Apropo: frecventez rar concurența, adică Realitatea TV, dar zău că mi-aș dori să vă văd o dată măcar pe post de invitat al fenomenalei Denise Rifai. Mi-o și imaginez încercînd să înțeleagă cuvintele care dv. vă ies pe gură în mod natural și care, la fel de natural, evident că ei nu-i intră în circumvoluțiune. În aia singură pe care o are.

Revin la ideea principală. Așadar, rărindu-se pînă la dispariție aparițiile dv., ba mai și băgîndu-mi niscai fitile un coleg de-al dv., ales și el, conform cărora ați cam fost tras pe linie moartă, întrucît ați emis opinii oarecum diferite de cele ale restului Coaliției, am așteptat cu emoție reluarea sesiunii Parlamentului. Uuufff!, am respirat ușurat, încă din prima săptămînă, cînd am văzut că sînteți în recuperare, adică ați apărut chiar și la trei televiziuni în aceeași zi, iar la una din ele zi de zi, încît mă întreb și acum dacă nu atentați la recordurile Olguței, care părea să și doarmă la televiziunile de unde parcă nu mai pleca.

În concluzie, e bine cînd nu-i rău și te rog, Sandule, dă-mi și mie un telefon cînd te duci la Rifai. Nu vreau să pierd. Te pup, mulțumesc.

Doru POPOVICI

Fiţi sociabili!