Domnule Aproape Fost Procuror General,

Presupun că aveți măcar atîta ținere de minte încît să fi reținut că în urmă cu foarte puține săptămîni mă adresam Domniei Voastre în finalul rubricii ăsteia cu o atenționare pe care presupuneam că tu, băi Lazăre, ai s-o percepi ca pe o amenințare, că doar la atîta te duce neuronul. Adică ziceam că totul în viață se plătește, ceea ce e doar un mare adevăr, valabil în lumea normală, probabil nu și în aia a procurorilor.

Ei bine, nici n-am terminat eu bine de scris și Jupânu’ de publicat că te-ai și grăbit să ne mai aduci o dovadă a nerușinării la care tu, personal (și, evident, și ca exemplu numai bun de urmat de toate Portocalele și Corduțele din subordine!), în complicitate cu alți nerușinați, din aripa neo-securității, te-ai dedat fără ezitare: existența a încă unui Protocol din alea ilegale, pentru care în orice țară normală ați fi fost de mult arestați, judecați și condamnați exemplar, semnat de tine personal, ca mare sculă de șef al procurorilor și de un șefuț al Noii Securități, aia rebotezată „democratic”. Tocmai de aceea, nu mă miră că pînă și un domn care se mișcă relativ lent și care ezită îndelung pînă să ia taurul (sinonime parțiale: bivolul/boul etc.!) de coarne, adică Ministrul Justiției, deci șeful tău, de data asta s-a inflamat și a ordonat ceea ce poate, săracul de el, în limitele ideii de democrație: să-ți tragă un control numit „evaluare managerială”, exact ca în cazul Corduței pe care tu, Lazăre, ai apărat-o cît te-a ținut nervul. Nasol e că pe tine nu prea mai are cine să te apere, tu neavînd, e clar, norocul Corduței de a avea un șef la fel de murdar.

De aceea, cu durere în suflet că asemenea controale nu se pot finaliza decît cu destituiri și nu cu binemeritate pușcării, urez comisiei de evaluare spor la treabă, iar ție, bă, destituire ușoară! Și neapărat grabnică!

Doru POPOVICI

Fiţi sociabili!