Domnilor ziariști,

Subsemnatul Dumitrul Mihalescul (lăsați așa, chiar dacă prenumele… sau pronumele?, cum o fi corect?… nu e articulat în buletin, da’ să vadă alegătorii că știm și noi cum e cu articolul hotărît în limba română, și dacă numele de familie e cu articol, de ce să nu fie și pronumele… aaa, prenumele, sau cum s-o zice, că cînd am aprofundat articolul, nu mi-a mai rămas timp și pentru pronume… sau prenume!?), deputat PNL de Rădăuți, îmi exprim pe această cale nemulțumirea în legătură cu articolașul publicat de domniile voastre în pagina 2 a Jupânului de stămîna (cum se zice la noi, în Bucovina) trecută, intitulat „Păcat că nu mai e copil”, în care e vorba despre mine. Adică că am zis ceva care după domniile voastre ar fi trebuit spus altfel sau deloc…

Concret: referindu-mă la partidul cel mai devotat oamenilor din întreaga galaxie, PNL, am spus (citez din articolul în care mă citați) că „… principala misiune a PNL a fost aceea de a proteja sănătatea oamenilor”. Mă rog, ce-i greșit aici? Păi nu vedeți că PNL continuă să protejeze întregul popor, zi de zi și ceas de ceas? Păi dacă PNL-ul nostru mult iubit și stimat (mai ales de membrii săi) n-ar avea grijă de om în general, nu s-ar umple țara de bolnavi, de grași, adică de obeji? Dar, cît timp PNL are grijă să nu mărească nici alocațiile la copii, nici pensiile la boșorogi (pardon, la „seniori”, cum se zice în zilele noastre), de unde obezitate, deci de unde boli? Că doar ați văzut că și domnii doctori cînd vorbesc de COVID zic că obezitatea e factor agravant. Dar dacă nu-s bani de haleală, gata: s-a terminat cu grașii, deci și cu factorul de risc, numai datorită PNL-ului. Iar cu mersul la școală dacă nu va mai fi pericol, nu știu ce nu pricepeți: e clar că la școală se merge dacă nu-i pandemie și dacă-i cald în sălile de curs, cum bine ziceți. Tot așa cum vara nu se merge fiindcă-i prea cald.

Da, eu sînt parlamentar fiindcă am mers la școală cînd nu era pericol, iar dacă școlile rămîn închise, să nu vă mire că și peste 7 mandate (sănătate să fie!) tot eu și ceilalți parlamentari vom fi parlamentari și atunci, că cînd școală nu e, nici (alți) parlamentari nu e!

Deputat Dumitrul Mihalescul, luptînd ca PNL-ul să îl crescu-l

Fiţi sociabili!