Domnilor ziariști,

Chiar începusem să mă îngrijorez cu privire la faptul că nu prea mă băgați în seamă în paginile revistei dumneavoastră. Pînă la un punct am înțeles, adică e chestie de priorități, că doar în plină pandemie de COVID-19 nu era să vă apucați domniile voastre să scrieți despre cultură și alte d-astea.

De fapt, nici acum n-ați scris despre cultură, ci despre ministrul Culturii, adică domnia mea, și pentru asta trebuie să vă mulțumesc. Cum de ce? Păi, mîine – poimîine vin alegerile și dacă nu apar pe nicăieri s-ar putea ca mai marii partidului pe care îl slujesc cu mare devotament să creadă că m-am dat, ptiu!, cu Ciuma Roșie! Tocmai de aceea, faptul că m-ați amintit în pagina 5, dar în prelungirea articolului principal, cel din pagina 1, mă face să vă mulțumesc și să vă promit că după ce voi fi reales ca deputat, am să trag (din fonduri europene, desigur) două robinete pînă la sediul redacției Jupânului: unul pe care să curgă miere și unul cu lapte proaspăt. Ei, dacă am ajuns aici, la fondul problemei și al articolului dv., adică la lapte și la plecarea firmei „Lactalis” de pe sfintele meleaguri ale domnului nostru, Ștefan cel Mare și Sfînt, trebuie să arăt că nimic din ce am spus (și dv. ați citat și ați comentat) nu este greșit. Dovadă stă faptul că pînă acum, cît producea „Lactalis” la noi în zonă, la robinetele redacției dv. n-a curs nici un strop de lapte, așa cum va fi în curînd. În timp ce asociația aia, „puternică și competitivă” despre care am vorbit eu, va trimite lapte (cu mierea mai vedem…) în toate robinetele din județ, de o să ajungă sucevenii să se roage să mai curgă și apă.

În plus, fiindcă sînt totuși ministrul Culturii, pe linie de estetică salut plecarea ălora cu toate vacile lor mov, turcoaz ori verzi, și vă promit că pe sfintele pajiști bucovinene vor paște în curînd numai vaci cinstite, d-alea cu alb și negru. Hai, și un pic de maro (vă rog, fără glume proaste și comparații cu viața de zi cu zi).

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, hrănind trei vaci în dosul șurii

Fiţi sociabili!