Domnilor ziariști,

Subsemnatul Ludovic Orban (Șică, pentru prieteni, nu și pentru voi, deci v-aș ruga ca pe viitor să evitați să mai amintiți acest nume în scrierile domniilor voastre), prim ministru al Guvernului României (chiar dacă unii contestă acest adevăr), constat că pentru revista dumneavoastră am devenit un personaj indispensabil (vă rog să omiteți, măcar de data asta, glumele de cazarmă cu indispensabili = izmene) și că tot mai frecvent apar încă de pe prima pagină, așa cum s-a întîmplat și în numărul de săptămîna trecută, iar apoi și în restul paginilor Jupânului. Apropo, cînd mă băgați și în rubrica „Cînt și rock…”? Că doar nu degeaba am ajuns eu, prin mult exercițiu, un veritabil virtuoz al mandolinei…

Să revenim însă la pagina I a numărului precedent: fotografia care mă prezintă, printr-un colaj bine făcut, în mijlocul norilor, are și un titlu: „Autostrada Norului”, ceea ce se dorește a fi o glumă, legată de intențiile noastre (adică ale liberalilor, farurile călăuzitoare ale națiunii) de „ridicare a poporului român pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație”, cum zicea cîndva alt far călăuzitor. Ei bine, acolo, în text, dumneavoastră faceți un mișto complet deplasat de faptul că ar fi dispărut Autostrada Nordului din planurile Guvernului meu, adică al lui. Să ne înțelegem: cînd am fost la Vatra Dornei, da, am vorbit despre autostrada Suceava – Satu Mare, dar cum era să o prind apoi în așa numitul „Plan Național de Investiții și Relansare Economică <<Reclădim România>>”? Păi nu e la mintea cocoșului că pentru a relansa trebuie să fi lansat deja ceva, cîndva (iar la autostrada asta nu e cazul), precum și că reclădirea înseamnă să fi clădit mai înainte.

Aici, e vorba de a o lua de la zero, de la temelie, așa că propun ca autostrada asta chiar așa să se numească: Autostrada Zero, pe sensul de dus, iar pe sens invers să îi spunem Autostrada Zero Barat. Lucrările vor demara pe 30 februarie, anul viitor. 

Premier Orban Ludovic, făcînd autostradă din nimic

Fiţi sociabili!