Domnilor ziariști,

Am rămas pur și simplu stupefiat de articolașul dv. din pagina 3 a numărului de săptămîna trecută a Jupînului, intitulat „Care parc și care investitori?”, din care eventualii cititori ai ziarului ar putea trage niște concluzii la fel de greșite ca acelea pe care le-ați tras și domniile voastre (deși de la niște ziariști cu pretenții, cum sînteți dv., parcă și eu s-ar cuveni să am pretenții, adică măcar să vă informați corect și să înțelegeți ceea ce trebuie), ceea ce demonstrează că documentarea pentru acest articolaș a fost superficială, ca să nu zic de-a dreptul catastrofală.

Nu că v-aș da lecții, dar este evident că pentru a avea datele necesare, era suficient să urmăriți declarația mea de joi, 5 iunie, unde spun clar, pe înțelesul oricui, că (mă citez): „Parcul industrial Bucovina a fost acreditat oficial”. Și vă rog frumos să nu mai veniți cu întrebări tendențioase și cam perfide de tipul „acreditat de cine?”, că doar e clar că de acreditat acreditează cine are dreptul să acrediteze. Întrebarea dv. de-a dreptul neobrăzată din titlu, adică „… care investitori?”, primise de fapt răspuns tot atunci, mă citez din nou: „M-am întîlnit cu un investitor german care a venit la Suceava special pentru a realiza o investiție în acest parc.” De altfel, eu încă de luni, 13 ianuarie anunțasem (iar mă citez, n-am ce face) că „Avem deja investitori germani în parc. Solicită, măsoară și fac documentații și sînt interesați”. Păi băi, ziariști de doi bani ce sînteți, ei au investit deja, cred eu, catralioane în hîrtii și documentații, așa că e posibil, ba chiar probabil, ca deocamdată să nu mai aibă lichidități de băgat în piese și utilaje, dar important e că ei există, parcul există, și că viitorul ne atîrnă în față. Mai avem de decis doar dacă facem mai mult parc sau mai mult industrial. Că dacă e parc, poate fi și de distracții ori tematic, ca Jurassic Park, iar dacă e industrial, atunci mai trebuie cîteva aprobări care, dacă mă mai alegeți vreo 14 mandate la rînd, sigur le voi obține.

Sintetizînd, e clar că parcul e gata, ba și acreditat sub forma clădirii ăleia care își așteaptă investitorii care sînt ca și veniți sub forma neamțului cu care m-am întîlnit, pe care îl cheamă parcă Werner… sau Klaus…, în sfîrșit, un neamț, ce importanță are numele?

Președinte CJ Gheorghe Flutur, Miștoul vostru nu-l mai îndur

Fiţi sociabili!