Domnilor ziariști,

Subsemnatul Tudor Plăcintă, consilier județean PNL, vă declar că sînt parțial încîntat și tot parțial nedumerit de articolașul din pagina 2 a Jupânului de săptămîna trecută intitulat „De teamă să nu deranjeze”. Încîntat sînt fiindcă mă citați cît se poate de fidel, iar nedumerit deoarece interpretarea spuselor mele, cea din titlul menționat, este complet eronată. Păi spuneți și dv., pe cine putea să deranjeze un adevăr cît se poate de adevărat, precum „… cînd se va îndepărta pericolul, această carantină se va ridica”? Ca să înțelegeți (măcar acum!) pe de-a întregul spusele mele, vă mai dau un set de adevăruri la care am ajuns după multă lectură, multă gîndire, analiză și sinteză.

  1. Cînd afară e soare, înseamnă că e zi, nu noapte.
  2. Vara e cald și iarna e frig. Ca o consecință, iarna nu-i ca vara, cum a spus cîndva un titan al gîndirii politice românești, mult iubitul și stimatul meu coleg de co-guvernare, dl. Traian Băsescu (nu Chioru’, cum îi spune Ciuma Roșie!), eminent europarlamentar.
  3. E bine să fie bine și e rău cînd e rău, cu varianta care circulă și în folclorul malgaș: „Decît sărac și bolnav, mai bine bogat și sănătos”.
  4. Într-un an normal sînt 365 de zile, iar anii bisecți au cîte 366.
  5. Tot ce e bun în țara asta a fost, este și va fi făcut de PNL, iar toate nenorocirile (inclusiv COVID-19, dar aici studiul e încă în desfășurare, dovezile științifice urmînd a fi aduse în cel mai scurt timp de cei 15.000 de specialiști ai noștri moșteniți de la Convenția Democrată din perioada 1996 – 2000) le-a adus PSD, adică Ciuma Roșie, huo!

Dacă e nevoie, vă mai trimit adevăruri d-astea, cu convingerea că nu deranjează nici cît termoscanarea.

Tudor Plăcintă, consilier județean, vă dau, la nevoie, adevăruri înc-un an

Fiţi sociabili!